GRIMSTAD: Det var torsdag 17. desember at to biler kolliderte på østsiden av Bietunnelen i Grimstad.

En 32-åring, som var fører av en Volkswagen Golf stasjonsvogn, ble alvorlig skadet i ulykken. Han er fortsatt under intensivbehandling ved Ullevål universitetssykehus.

— 32-åringen har alvorlige skader i ansiktet og buken, samt bruddskader. Tilstanden hans er alvorlig og stabil, opplyser presseavdelingen ved Ullevål universitetssykehus tirsdag.

Passasjeren i den samme bilen ble lettere skadet. Familien på fem, som var i mercedesen, kom uskadet fra ulykken.

- Hadde ikke førerkort

Politiet bekrefter nå at føreren av mercedesen ikke hadde førerkort.

— Jeg kan bekrefte at føreren ikke hadde førerkort på ulykkestidspunktet, sier etterforskningsleder Leif Viken, ved Grimstad politistasjon.

Viken ønsker ikke å si noe om hvorfor sjåføren kjørte uten førerkort, men han opplyser om at sjåføren har kjørt bil før.

- Gjør ikke dette saken enda mer alvorlig?

— For reaksjonsnivået overfor sjåføren, så gjør jo dette saken mer alvorlig hvis han blir dømt for å ha kjørt uten førerkort, sier Viken.

Saken ikke ferdig etterforsket

— Det er ingen tvil om at det var denne bilen som kom over i motsatt kjørebane. Men hvorfor dette skjedde, det har vi ikke svar på ennå.

Viken ønsker ikke å gi flere detaljer rundt etterforskningen.

— Saken er ikke ferdig etterforsket. To vitner er avhort og de har fortalt hva som har skjedd. Vi har ikke fått den tekniske rapporten fra åstedet, sier Viken.

SKADET: En familie på to voksne og tre barn som satt i denne bilen kom fra ulykken uten alvorlige skader. Foto: Morten Boswarva. Foto: Morten Boswarva