OTTA/KRISTIANSAND: — Dette er litt av en togtur, kommenterte Erlend Ropstad til fvn.no da han satt på toget som står fast på Otta tirsdag kveld.

En feil i strømforsyningen på taket av et tog på Dovrebanen medførte at to tog mellom Oslo og Trondheim ble stående på henholdsvis Otta og Vinstra i 20 minusgrader. Venndøl og musiker Erlend Ropstad var en av passasjerene måtte smøre seg med tålmodighet.

- Dårlig stemning

  • Jeg sitter på et smekkfullt tog. Det er iskaldt og bekmørkt. Folk har vært ved godt mot hele veien, men nå begynner det å bli dårlig stemning her. Konduktøren får høre det, fortalte Ropstad til fvn.no like over klokken 22.30 tirsdag kveld.

Toget skulle da egentlig vært i Oslo allerede, men stod fremdeles fast på Otta. Ropstad var på vei til Kristiansand for å feire nyttårsaften. Egentlig var planen å ta nattoget til Kristiansand natt til onsdag, men sånn ble det ikke.

— Nå må jeg se om jeg gir NSB fornyet tillit i morgen. Vi har et litt frynsete forhold nå, så det kan nok tenkes at det blir buss til Kristiansand i morgen. Jeg har mista tilliten til NSB, sier Ropstad.

Vanskelige dører

Toget kom til Otta rundt mellom 18.30 og 19.00 tirsdag. Og der ble det stående. Strømmen gikk, så toget var både mørkt og kaldt. I tillegg var det vanskelig å komme seg ut av toget.

— Dørene er jo hydrauliske. Og siden strømmen har kommet og gått, så har det bare vært mulig å få opp dørene innimellom. I perioder har ikke konduktøren klart å få opp dørene en gang, sier Ropstad, ganske oppgitt.

— Men hvordan er det å sitte på dette kalde mørke toget da?

— Jeg har jo forsåvidt klart meg bra. Det er bare å kle seg godt. Det er nok verre for de som har med seg små barn, konkluderer musikeren fra Vennesla.

- Blir buss fremover

Da fvn.no snakket med Ropstad opplyste konduktøren over høyttaleranlegget at det skulle komme inn et nytt tog, som skulle ta passasjerene videre.

— Dette er jo beskjed nummer 15. Konduktøren vil komme gjennom toget og låse opp dørene, forteller Ropstad, som ikke er helt overbevist om at det er slutt på ventingen.

— Det hadde vært godt å komme seg ut av Otta. Det er ikke akkurat så spennende her. Vi vurderte om vi skulle prøve å finne et sted å bestille mat fra, men jeg tror ikke det er så mye sånne steder her. Men sånne ting som dette skjer jo i blant, men dette er et nytt lavpunkt når det kommer til togturer for min del, påpeker han.

— Så det frister ikke med nye togturer med det første?

— Nei, ikke med det første. Det blir nok buss fremover, sier Ropstad.

Like etter klokken 23 ble det slutt på ventingen for passasjerene. De ble fraktet med et nytt togsett, samt busser til Oslo, og var framme i 04-tiden onsdag morgen. Passasjerer som skulle videre fra Oslo ble innkvartert på hotell.

Hvordan Ropstad opplevde kvelden og natten, kan du også lese ved å besøke hans Twitter-profil. Klokken 22.51 stod følgende å lese på profilen:

"Vi kjører nå baklengs i et lokaltog fra dombås. Bare 4 timer til oslo om alt går som det skal. (Hehe, om alt går som det skal. I'm funny)"