KRISTIANSAND: Bjørn Stuverød skjøt og drepte sin mor inne i boligen på Raustøl. Det ble klart da politiet i dag gikk ut med årsaken til at den 63 år gamle kvinnen døde.

— Kvinnen døde som følge av at hun ble skutt. Foreløpig kan vi ikke si noe om hva slags våpen som ble brukt, opplyser politiadvokat Johan Martin Kile til fvn.no.

Mange våpen

Det kan ha vært svært mange våpen i huset på Raustøl. Faren til drapssiktede ble i august i fjor dømt i Kristiansand tingrett for å ha oppbevart seks rifler, en pistol og 14 hagler uten at disse var plassert i eget sikkerhetsskap. Samtidig ble faren dømt for oppbevaring av en Brescia pumpehagle og en 22 kaliber rifle som det ikke var våpentillatelse for.

Etter at moren var drept inne i boligen, ble hun slept ut på tunet. Der ble flere legemsdeler skilt fra kroppen før den ble dekket av granbar og en stresslesstol.

Drapet skjedde onsdag for en drøy uke siden. Det var faren til drapssiktede som fant kona død da han kom hjem om ettermiddagen, og som varslet politiet.

Innlagt på psykiatrisk

Den drapssiktede 39-åringen ble fredag fengslet for fire uker med brev- og besøksforbud. Han ble kort tid etter innlagt ved psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus i Kristiansand. Der er han fortsatt.

Bjørn Stuverød har tilstått at han drepte sin mor med svært grov vold. Av medisinske årsaker nekter han straffskyld etter siktelsen for forsettlig drap.