KRISTIANSAND: — Vi hadde akkurat lagt oss, så hørte vi et himla bråk, forteller Ida Kristine og Julie Liebeck.

EVAKUERT

. Mamma An-Magrith Liebeck løp ut og ned trappa fra leiligheten i andre etasje for å se hva som foregikk utenfor. Foran timannsboligen lå biter av hustaket.

— Heldigvis var det ingen utenfor, så ingen ble skadet, sier An-Magrith Liebeck.

Da An-Magrith kom inn igjen, satt jentene og grein. For å være på den sikre siden, ringte hun til jentenes bestefar som straks kom bortom og tok Julie og Ida Kristine med seg.

— Jeg drømte litt i natt om da taket blåste av, sier Julie.

VOLDSOM VIND.

Med en gang trodde ikke An-Margrith Liebeck at situasjonen var så ille, men da hun kom ut igjen etterpå, så hun at hele taket var vrengt av.

— Vinden har fått skikkkelig ordentlig tak og røska opp det som var. Det blåste helt vilt her ute, forteller Liebeck.

Inne i leiligheten er det ikke synlig at taket er borte. Takplatene og isolasjon er der.

— To meter fra verandaen og innover i leiligheten var taket borte. Jeg flyttet alle møblene over på den andre siden for jeg var ikke sikker på om det kom vann igjennom taket, sier An-Magrith.

SIKRING.

I tillegg til Liebeck var det kun en person til som var hjemme i leilighetsbygget da skrekkopplevelsen inntraff.

— Jeg ringte til huseier, brannvesenet og politiet. Brannfolka kom og ga beskjed om at alle skulle holde seg inne. Så festa de det som var igjen av taket med stropper. Det gikk proft og effektivt for seg.

I går var håndverkere på plass for å rydde opp og sikre taket på leilighetsbygget. An-Magrith Liebeck og døtrene kikket på restene av taket som lå i en haug utenfor huset deres.

— Heldigvis er det bare materielle skader, sier Liebeck.