FARSUND: Politiet henla like før jul saken mot Høyre-politiker Thales Christian Torkildsen, som tidlig i desember ble anmeldt for vold mot to homofile menn.

Paret anmeldte Torkildsen for å ha slått dem etter et nachspiel som endte i badstua hjemme hos politikeren. Torkildsen har innrømmet å ha slått mennene, men hevder han gjorde det som svar på en provokasjon.

Klager på henleggelsen — De som kan avhøres i saken er avhørt, uten at vi har fått et klart bilde av hva som har skjedd. Partene har gitt ulike versjoner av hendelsesforløpet, og vi er ikke overbevist om hva som faktisk har skjedd, sa politiadvokat Hellek Rue til fvn.no da saken ble henlagt før jul.

Nå klager det homofile paret, gjennom sin advokat Svein Erling Jensen, henleggelsen inn for påtalemyndighetene.

— Politiets håndtering av denne saken har en eim av rasisme over seg. Om et heterofilt par opplevde det samme som mine klienter, ville saken neppe blitt henlagt, sier Jensen til VG.

- Støtter de homofile Thales Christian Torkildsen avviser påstandene om rasisme og homofobi:

— Dette er særdeles fri og frodig fantasi fra advokatens side. Det er en menneskerett å være homofil, å være glad i mennesker av samme kjønn. Jeg støtter fullt ut de homofiles rettigheter, understreker politikeren overfor VG.

Han sier videre at han imidlertid ikke støtter at paret lever ut sin kjærlighet i hans badstue.

— De var ikke invitert til å ha utagerende sex i mitt hjem, men til et hyggelig nachspiel, sier Torkildsen til avisen.

LLH engasjerer seg Nå engasjerer også Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring (LLH) seg i saken.

- Det er merkelig at politiet henlegger en sak hvor gjerningsmannen har tilstått vold , sier leder av LLH Frigjøring, Jon Reidar Øyan til fvn.no.

Til VG utdyper han følgende:

— Hvis det er slik at vold mot homofile, der gjerningsmannen erkjenner de faktiske forhold, likevel blir henlagt, sier det seg selv at dette vil kunne påvirke folks holdninger. Slik jeg kjenner denne saken, forventer jeg at det ender med en tiltale, sier LLH-leder Jon Reidar Øyan.