LILLESAND: — Jeg kunne ikke vært mer uheldig. Akkurat i den passasjen er det ikke mer enn fem - seks meter til skjæret, og akkurat her skjer svikten med styringen, sier den fortvilte skipperen Kjell Salvesen til fvn.no.

Ødelagt styreventil Det var ved 22.30-tiden torsdag kveld at det gikk galt for skipperen på den velkjente charterbåten som frakter sommergjester mellom Kristiansand og Lillesand på sommerstid. Salvesen hadde nettopp satt av passasjerer i Lillesand, og var på vei tilbake til honnørbrygga i Kristiansand.

Båtføreren har ikke fått sett nøye på styringen, men mistenker at en styreventil sviktet akkurat i det han passerte vestre løp inn til Skallefjorden.

Rakk ikke blunke - Det gikk så fort at jeg rakk ikke engang å blunke. Plutselig bare skjente båten ut til styrbord, og vi traff skjæret, sier Salvesen.

M/S Maarten traff et merket skjær med en rød stake, men sammenstøtet med fjellet ble ikke så hardt selv om båten holdt en fart på omkring sju - åtte knop.

— Vi kan prise oss lykkelige over at båten ikke gikk på land, men traff et skjær. Det ble ikke bråstopp, men båten gled opp på skjæret og reiste seg i baugen, sier Salvesen.

Ingen skadet I tillegg til skipperen var det to fra mannskapet om bord. Ingen ble skadet i sammenstøtet.

For å få båten av skjæret tilkalte Salvesen ei redningskjøyte som var på plass etter halvannen time. Båten var ikke i dårligere stand enn at den kunne gå for egen maskin tilbake til Kristiansand. Skipperen tror ikke båten, som eies av Kristiansand kommune, er påført stor skade.

— Trolig er det bare stråkjølen som er skadet. Jeg inspiserte båten etter at vi ble dratt av skjæret, og det er ikke kommet inn vann, sier Salvesen.

Skal dykke Stråkjølen er en ekstrakjøl som er sveiset på for at ikke hovedkjølen skal bli skadet når båten går på land.

I dag skal en dykker inspisere Maarten, og fotografere skadene. På bakgrunn av disse bildene vil Salvesen vurdere om Maarten må repareres.

Båten skal etter planen frakte passasjerer allerede lørdag.