LYNGDAL: Fvn.no har oppsummert tall fra artikler vi har skrevet om farstkontroller ved Lenefjorden i år, og har på bakgrunn av disse kommet frem til at minst 61 personer har mistet lappen på strekningen i år, men antallet er mest sannsynlig mye høyere.

Satsningsområde

Lenefjorden er et uttalt satsningsområde for UP, og de avholder hyppige kontroller på stedet.

— Vi har satt dette stedet som et virkelig satsingsområdet. Til tross for at det er merket som ulykkesbelastet område og at det er fotoboks på stedet, bryr folk seg ikke om fartsgrenser i det hele tatt, opplyser UP-sjef Jon Steven Hasseldal.

Hasseldal har tidligere uttalt at han er skuffet over folks manglende respekt for fartsgrensen på stedet.

— E 39 ved Lenefjorden er i hvert fall en av de tre verste strekningene i mitt distrikt, og kanskje den også er den aller verste, har han uttalt.

Nedslående

I april i år foretok Statens vegvesen en automatisk trafikkmåling på stedet, og utfallet viste at svært mange kjørte over fartsgrensa.

— De ligger langt over fartsgrensa hele tiden. De vi tar kjører betydelig over grensa. Vi har akkurat fått inn automatisk trafikkmåling fra Statens vegvesen, som har hatt ute en måler de siste 14 dagene. For å si det rett ut er resultatene nedslående, sa Hasseldal til fvn.no den gangen.

Resultatet av undersøkelsen viste at ca 30 % av sjåførene kjørte i over 70 km/t, og at langt over halvparten av sjåførene kjørte i over 65 km/t.

— Vi kommer til å foreta en tilsvarende måling i juni, for å se om ting har endret seg. Dessverre er det lite som tyder på det, når vi ser at vi fortsatt tar like mange i å kjøre for fort, sier UP-sjefen til farsunds-avis.no.

Se video