FLEKKEFJORD: — Første gang det begynte å brenne i området var for like over en uke siden. En lokal mann innrømmet å ha startet brannen. Jeg snakket da til vedkommende, og ba ham om å ikke fyre opp noe mer, sier Larsen.

Åtte mann i arbeid Brannvesenet har i kveld hatt åtte brannmenn på jobb for å slukke brannen som pågår på Vardefjell. Brannen ble oppdaget klokken 11 torsdag formiddag, og klokken 12 var fem mann i gang med slukningsarbeid. Klokken 16 beordret brannsjefen ytterligere tre mann på jobb. To menn vil fram til natta drive slukning. I morgen tidlig blir slukningsarbeidet tatt opp igjen.

— Sannsynligheten for at brannene har startet opp av seg selv er svært liten. Ildpåsettelsene står mest sannsynlig noen personer bak, mener brannsjefen.

Ved første branntilfelle for litt over en uke siden rykket brannvesenet ut da meldingene om brann tikket inn. Men omfanget var ikke større enn at brannvesenet ikke trengte å bistå i slukningen.

— Mannen som startet brannen har nok vært litt sent ute. Det er jo ikke lovlig å tenne opp ild etter 15. april, sier Larsen.

2. pinsedag begynte det å brenne i samme området igjen. Heller ikke da anså brannvesenet det nødvendig å slukke flammene. Ingen personer var på brannstedet da brannvesenet kom til området.

Blåser godt Grunnen til at brannvesenet grep inn i dag, er fordi det blåser godt i området. Dessuten har brannen forflyttet seg mot to boligområder som ligger på Kleppe og Li. Ifølge brannsjefen består landskapet i hovedsak av kratt og busker. Det er ikke skog i området.

— Brannen nærmer seg disse boligene, derfor må vi få slukket brannen. Men det er ingen dramatikk i saken, sier Larsen.

— Hvilke konsekvenser kan det få dersom samme person står bak alle ildpåsettelsene?

— Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Vi har ikke hatt lignende tilfeller før. Skal det bli noen reaksjon må det i alle fall ha vært gjort med forsett, sier brannsjefen.

Kontroll Svein Rolf Salvesen i Flekkefjord brannvesen sier til avisen Agder at mannskapene har kontroll på flammene.

— Alt tyder på at vi har kontroll på flammene. De blusser opp igjen rett som det er, men det ser greit ut, forteller han.

Det er svært tørt i området, men brannvesenet håper slukningsarbeidet blir enklere når solen går ned og temperaturen synker.

Det var beboere på øya Hidra som varslet brannvesenet om brannen på Vardefjell.