KRISTIANSAND: — Jeg er usikker på om det er snakk om et millionbeløp. Vi har ikke fått oversikt over alt som er stjålet ennå. Men tyvene har kun forsynt seg fra deler av butikken, og har ikke vært i diamantavdelingen, opplyser butikksjef ved Juvelen, Elin Iversen, til fvn.no.

Etterlyser tyvenes fluktbil

Sjokkbrekk hos urmaker og gullsmed

Innbrudd for tredje gang

Video:

Se video fra kort tid etter brekket

Sjokkbrekkene provoserer folk

— Vi frykter ikke sjokkbrekk

Under fire minutter Ifølge politiet ble meldingen om innbruddet loggført klokken 03.25 natt til onsdag. Ifølge operasjonsleder Toralf Jørgensen tok det ikke lang tid før første patrulje var på plass.

— Politiet var trolig bare få sekunder for sent ute. Vi var veldig raskt på stedet. Det var en patrulje i området, og butikken ligger ikke langt unna stasjonen, sier Jørgensen til fvn.no.

Ifølge Elin Iversen tok det under fire minutter fra alarmen gikk i butikken til sikkerhetsselskapet var på plass i butikken. Da var allerede politiet på stedet.

— Det er helt utrolig at det har gått så fort. Men vi setter stor pris på at politiet var så raskt på stedet, sier Iversen.

Overvåkningskamera Butikken har videoovervåkningsutstyr som trolig har fanget inn tyvenes bevegelser.

Tyvene har i hovedsak konsentrert seg om å ta dyre klokker, men har også stjålet gifteringer. To utstillinger mot Markens gate er ødelagt, og en utstilling mot Skippergata.

— Jeg synes dette er kjempeskummelt. Jeg er lei meg, frustrert og synes det fryktelig ekkelt. Det er masse følelser knyttet til en slik hendelse, sier en tydelig preget butikksjef, Elin Iversen.

Også Askeland Urmaker i Markens gate 20 ble i natt raidet. Fvn.no møtte butikksjef Halldora Tesdal utenfor forretningen klokken 03.40 natt til onsdag. Det er tredje gang innbruddstyver stjeler med seg verdifulle klokker fra butikken, og Tesdal er sikker på at tyvene visste hva de var på utkikk etter.

— Det ligger noen Omega-klokker på gulvet. Ellers har de tatt alt, sier den fortvilte butikksjefen til fvn.no.

Tyver forsøkte også ved jul i fjor å ta seg inn i Juvelen. Men da ble gjerningsmennene skremt av alarmen, og rømte fra stedet. På taket lå det igjen verktøy, og planen var trolig å skjære seg gjennom taket.

Iversen er foreløpig usikker på hvor lang tid det vil ta før hun kan åpne butikken igjen.

— Jeg håper vi kan åpne i morgen, men det er foreløpig usikkert, sier hun.

Vaktselskap sikret Kriminaltekniker i Agder politidistrikt, Gunnstein Kallhovd, har onsdag morgen foretatt åstedsundersøkelse i begge butikkene.

— Vi er nå ferdig med butikkene, og skal ta for oss bilene som er brukt, opplyser Kallhovd.

Da innbruddene skjedde onsdag morgen ble vaktselskapet satt til oppgaven med å sikre åstedet. Fvn.no sin medarbeider på stedet oppdaget at butikkansatte fikk komme inn i lokalene før åstedsundersøkelse var foretatt. Kallhovd mener dette er uproblematisk.

— I dette tilfelle er ikke det noe problem ettersom det er et teppe av glasskår over hele gulvet. Dessuten dreide det seg om vakthold, og da er det naturlig at vaktselskapet tar seg av det. Hvor vanlig det er at vaktselskap sikrer åsted, kommer an på politiets kapasitet, sier Kallhovd.

Se video fra kort tid etter brekket