LILLESAND: Tilstanden ble søndag kveld betegnet som alvorlig, men stabil. Ifølge Ullevål universitetssykehus er mannen i 50-årene, og har pådratt seg hodeskader. Mannen ligger til observasjon.

Ulykken skjedde da en mann kjørte på en holme mellom Sundet og Krosseviga, like ved Justøybroa. Mannen havnet i vannet og ble hjulpet på land av folk i området.

— Mannen var ikke talefør. Han var sterkt nedkjølt og skadet, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Siden politiet ikke klarte å få kontakt med mannen, var det lenge usikkert om flere personer hadde vært om bord i båten. Det ble derfor satt i gang en større leteaksjon.

Ikke funn

Dykkere fra Kristiansandsregionen brann og redning, to ambulanser, legehelikopter og politiet rykket ut for å sette i gang søk.

— Det ble ikke funnet andre personer, sier Steinsland.

Ifølge politiet på stedet ble søk igangsatt for å være på den sikre siden. Ved 01.30-tiden ble søket avsluttet, halvannen time etter at meldingen om båtulykken kom inn.

Brakt til Oslo

Mannen ble først kjørt med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Deretter ble han brakt til Oslo universitetssykehus.

Mannens identitet var søndag formiddag ukjent. Ifølge sykehuset er mannens pårørende varslet søndag kveld.

Det er foretatt rutinemessig blodprøve av mannen i tilfelle det var promille involvert.

Jolla mannen kjørte ble hentet av Viking Grimstad.