KRISTIANSAND: Både den tiltalte og fornærmede hadde profiler på et nettsted, og kom der i kontakt med hverandre. Nettstedets regler var at ingen under 16 år kan opprette profil.

Møttes

De to avtalte å treffes, og det var da seksuell kontakt mellom de to. Ytterligere ett treff ble gjennomført.

På dette tidspunktet var gutten 15 år og to måneder. Den domfelte 59-åringen var overbevist om at gutten var over 16 år og dermed over den seksuelle lavalder. Det er dette han er dømt for, nemlig seksuell omgang med barn under 16 år.

Gave vekket mistanke

Forholdet ble avslørt fordi guttens foreldre registrerte at sønnen hadde fått ny mobiltelefon. Dette var en telefon som 59-åringen kjøpte til 15-åringen, og telefonen ble registrert på 59-åringen. Dette førte til at politiet ble koblet inn.

Den fornærmede gutten har forklart at han følte press fra den tiltalte på grunn av mobiltelefongaven. Han innrømmet å ha bløffet på alderen overfor 59-åringen og ved registreringen på nettstedet.

Må betale oppreisning

Kristiansand tingrett, som bestod av tingrettsdommer Gunnar Andreasen samt meddommerne Yngve Lunden og Cynthia Trydal, mener at mannen ikke var tilstrekkelig aktsom i forhold til å undersøke alderen på gutten.

Retten viser til at den fornærmede gutten har fått problemer av psykisk karakter i etterkant av overgrepet.

I tillegg til fengselsstraffen må den domfelte betale 25.000 kroner i oppreisningserstatning.