AGDER: — Dette har vært en rolig natt. Det var jo kuldegrader, fastslår operasjonsleder Hans Petter Osaland, ved Agder politidistrikt, overfor fvn.no.

Men selv om det relativt sett har vært rolig for Agder-politiet, så har de hatt noe å henge fingrene i.

**KRISTIANSAND: Villmannskjøring på gang -og sykkelsti

23.57:** Politiet får melding om en bilist som driver med villmannskjøring på gang -og sykkelstien på Kjerrheia. Bilisten forsvant mellom blokkene og ned mot Vågsbygd skole. Der blir bilisten stoppet av en politipatrulje klokken 00.09, og må finne seg i å bli ilagt et forenklet forelegg på 3200 kroner for kjøring på gang -og sykkelsti.

**KRISTIANSAND: Klage på høy musikk

00.01:** Politiet får inn klage på veldig høy musikk fra en adresse i Østeveien i Kristiansand. Etter ti minutter er politiet på plass, men da er vorspielet over, og en den feststemte gjengen er på vei til byen.

KRISTIANSAND: 19-åring pågrepet for vold mot politi

ARENDAL: Ble tatt med øks og finlandshette

**MANDAL: Festbråk

00.45:** Politiet mottar en klage på festbråk på Holum i Mandal. Bråket blir dempet av politiet.

**KRISTIANSAND: Lagde bråk ved utested

00.47:** Vaktene ved utestedet Havanna i Vestre Strandgate ber om assistanse fra politiet. En gjest som ble nektet adgang har slått seg vrang og lager bråk. Politiet rykker ut til stedet, og forsøkte å løse det hele enkelt ved å be mannen om å gå fra stedet. Det øret hørte ikke den 28 år gamle bråkmakeren på, og dermed ble drukkenskapsarresten siste stopp for natten.

**KRISTIANSAND: Vold og trusler mot dørvakter

00.53:** Vaktene ved Tollboden bar i Tollbodgata ber politiet om hjelp. Der har noen utøvd vold og trusler mot dørvaktene. Den ene av gjerningsmennene blir satt i varetekt etter ordre fra jourhavende jurist. Den andre gjerningspersonen er en 17 år gammel gutt. Politiet tar kontakt med barnevernsvakte, og etter å ha konferert med institusjonen 17-åringen bor på, konkluderes det med at 17-åringen kan sitte en natt i arresten.

**KRISTIANSAND: Melding om slagsmål

00.53:** Fra Shell på Gartnerløkka meldes det om at det har vært en slåsskamp. En person skal ha blitt slått ned. Men da politiet kommer til stedet viser det seg at det ikke er snakk om noe slagsmål. Det blir riktignok funnet en person på stedet, men vedkommende hadde ramlet av seg selv etter litt for stort inntak av alkohol. Den berusede personen blir kjørt til legevakta.

**LILLESAND: Fremsatt trusler

01.20:** En person fremsetter trusler mot personer ved Beddingen i Lillesand. Politiet kommer frem til stedet etter fire minutter, men da har fuglen fløyet. Men siden politiet får rede på hvem personen er, får de relativt raskt kontakt med vedkommende. Politiet snakker til personen, som gir uttrykk for at han forstod politiets budskap.

**BIRKENES: Ble slått i ansiktet

01.42:** En person skal ha blitt slått i ansiktet av en navngitt person. Voldsutøveren skal også ha slått til en kvinne. Det oppstod ingen alvorlige skader, og politiet avventer en eventuell anmeldelse.

**LILLESAND: Slagsmål mellom gjenger

01.45:** Igjen må politiet rykke ut til Beddingen. Denne gangen skal det være en gjeng fra Polen og en gjeng fra Slovakia som har røket i tottene på hverandre. I det politiet ankommer stedet så er de to gjengene spredd for alle vinder. Politiet velger allikevel å bli på stedet en liten stund for å forebygge.

**KRISTIANSAND: Sovende person

02.02:** I Østre Strandgate i Kristiansand finner politiet en sovende person. Personen er overstadig beruset. Med tanke på at det nå har begynt å bli veldig kaldt om nettene, så politiet seg nødt til å finne husly for personen på politihuset. Dermed ble det en natt i drukkenskapsarresten for den søvnige personen.

**FLEKKEFJORD: Hærverk på politibil

02.10:** Ved Flekkefjord politistasjon stod en utrangert politibil som skal ut av tjeneste. Den har noen knust et vindu på, og dermed går det en alarm hos politiet. Bilen blir låst inn hos en bilberger, og politiet oppretter en sak på forholdet. Gjerningspersonen er ikke kjent.

**LILLESAND: Sparket i bagasjerom

02.19:** En bileier i Lillesand kontakter politiet for å fortelle at en kvinne har sparket i bagasjerommet på vedkommendes bil. Etter en liten runde finner poltiet en 34 år gammel kvinne, som inrømmer forholdet. Dermed kan hun vente seg en anmeldelse for sparkingen.

**KRISTIANSAND: Datter ville inn

02.33:** Politiet får en melding fra bekymrede naboer i Torridalsveien. De melder om at det fra nabohuset blir kastet ut hagemøbler, stoler og bord, og i tillegg så er det folk på verandaen. Politiet rykker ut til stedet og finner ut at det hele dreier seg om datteren i huset som forsøkte å få kontakt med de som var på innsiden.

  • Og det greide hun jo etterhvert, fastslår operasjonsleder Osaland.

**ARENDAL: Skal ha blitt truet

02.40:** En mann i 50-årene som sitter på en adresse i Saltrød ringer til politiet og forteller at han har blitt truet av en navngitt person som skal ha våpen. Hva slags våpen det er snakk om, vet mannen ikke. På bakgrunn av den informasjonen bevæpner politiet seg. Det viser seg etterhvert at det nok ikke har vært så dramatisk som melder vil ha det til. Politiet finner personen som skal ha fremsatt truslene. I bilen til denne personen finner politiet riktignok en startpistol, men de konkluderer etterhvert med at det neppe har blitt fremsatt noen trusler.

**ARENDAL: Slagsmål

03.02:** Fra 7eleven i Arendal blir det meldt om et slagsmål. Politiet hadde ikke kapasitet da meldingen kom inn, så det hele har antagelig løst seg opp av seg selv.

**MANDAL: Knust rute

03.05:** Ei dame i Konkoigata våkner av at det er knust ei rute i huset hennes. I tillegg skal det være flere personer på utsiden av huset. Etter 10 minutter er politiet på stedet, men da er det helt stille og rolig der. I tillegg til den knuste ruta er det veltet noen blomsterpotter.

**ARENDAL: Møter på politivakta med blåveis

04.15:** En person møter på politivakta i Arendal med en skikkelig blåveis. Personen ønsker å levere inn en anmeldelse, men er så overstadig beruset at det bare ble noe rør. Dermed blir den 27 år gamle arendalitten bed om å møte på polititvakta i løpet av dagen i dag. Politiet har tatt bilde av blåveisen og andre skader i ansiktet.

**BYKLE: Røykutvikling på kraftstasjon

08.22:** Politiet får melding fra 110-sentralen om kraftig røykutvikling på Holen kraftstasjon i Bykle. Det viste seg at det var branntilløp i en kabelgate på stedet. Antageligvis er det snakk om en kortslutning av et eller annet slag. Brannen skal ikke ha fått konsekvenser for noen.

**LYNGDAL: Innbrudd i bil

09.45:** I tidsrommet mellom halv ni og ni lørdag morgen brøt noen seg inn i en bil utenfor Fretex i Alleén i Lyngdal. Det ble stjålet en ryggsek med diverse innhold, blant annet lommbok, kort, smykker og mobil.

KRISTIANSAND: Båttyveri

I løpet av natten har noen stjålet en 14 fots hvit plastbåt med en 10-hesters Viking Mariner påhengsmotor fra Hamresanden.

KRISTIANSAND: Mann i el-rullestol i Baneheitunnelen