KRISTIANSAND: Kronprinsen åpnet med å spørre de fremmøtte hvordan de hadde det. Før han fortsatte med å fortelle at det var deilig å være tilbake i Kristiansand.

Se talen i videoen overfor

— I dag handler det om dere og jeg gleder meg til å dele mine erfaringer med dere, sa kronprinsen under åpningen på Katedralskolen Gimle (KKG).

Bevisstgjøring. Dignity Day er et to-timers kurs i verdighet for elever i videregående skole og har som hensikt å bevisstgjøre ungdom på hva verdighet er og hvordan verdighet angår oss alle i hverdagen. 20. oktober er Global Dignity Day, og i år skal det arrangeres Dignity Days på skoler over hele landet. I overkant av 40 land i hele verden deltar i opplegget.

— Hver dag tar vi valg som former oss selv og omgivelsene våre. I skolegården og på arbeidsplassen, i lokalsamfunnet og globalt. Med Dignity Day ønsker vi å invitere elevene til en samtale om hvordan deres valg og handlinger kan styrke deres egen og andres verdighet, sier leder for Global Dignity Day i Norge, Thomas Horne.

Større fokus. Rektor ved KKG, Eva Bergh, er svært glad for at Kronprins Haakon ønsker å sette fokus på verdighet ved å gjennomføre Dignity Day ved skolen.

— Verdighet er et svært relevant tema i skolehverdagen. Vi ønsker å sette større fokus på verdighet fordi vi ser at Dignity Day glir godt inn i skolens eksisterende holdningsarbeid, sier Bergh.

Foto: Jorunn Tamara Javenes