KVINESDAL: — Nå må Fylkesmannen «ta til vit». Han sier ulven ikke gjør skade fordi sauene nå er inne for vinteren. Men her vest hos oss er de ute til i alle fall jul. Alle fem ble drept i innmarka. Innegjerdet var de og, sier Kristian Hauan.

Gårdbrukeren fra Kvinesdal synes det er vondt å miste sau på denne måten. Han har aldri opplevd det før. Alle fem var revet i stykker, bitt i ansiktet og innvollene var revet ut.

— Jakt på ulven må i gang så fort som mulig. Vi kan ikke ha denne gående. Nå er han i områder med mye sau, sier Hauan og minner om politikernes vedtak: Ulv skal ikke få bevege seg inn i de sauerike områdene i Vest-Agder og Rogaland.

AVVENTER SØKNAD.

Miljøvernsjef hos Fylkesmannen, Ørnulf Haraldstad sier det ikke blir åpnet for ny jakt før saue- og geitealslaget eventuelt søker.

— Vi må ha en søknad å behandle. Det regner jeg med vi får mandag. Da vil vi vurdere ny jakt. Ulven er jo nå i et nytt område, utenfor der vi tillot jakt tidligere, sier Haraldstad.

Politisk rådgiver i Unge Høyre, Benjamin Grønvold, engasjerte seg i går i ulvesaken på Agder.

— Utenfor sonen politikerne har satt, skal det ikke være ulv. Når sonen ikke engang er i nærheten av Agder, er det bare tull å stoppe jakt, sier han.

— Ulven har ingen nyttefunksjon i Agder. Den dreper sau og bufe og tusler fra tid til annen ned i boligstrøk. Hvis fylkesmennene liker å se på ulv får de dra i dyreparken, og la vær å utsette bønder og andre for fare, fortsetter han.

- HÅRREISENDE.

Politikeren reagerer sterkt på at fylkesmannen har begrunnet stopp i jakten med mye lavere fare for skade på husdyr:

— Det er hårreisende at fylkesmennene på Agder vil vente på at det skjer skade før de vil kunne vurdere ny fellingstillatelse, sier han.