LINDESNES: — Jeg vet ikke årsaken til at båten plutselig gikk til bunns. Det blir bare spekulasjoner, sier Olav Kristensen (56) som i går ettermiddag forliste med sin Tromøy 23 under hummerfiske på Vårøyfjorden.

Motorbåten som nå er hevet og satt på land på kaia i Åvik, skal undersøkes i håp om å finne ut hvorfor den plutselig tok inn vann.

Holdt seg flytende

Forsikringsselskapet er kontaktet, og skal i løpet av de nærmeste dagene se nærmere på motorbåten.

Olav Kristensen reddet seg under dramatiske omstendigheter, og holdt seg flytende på ei fiskekasse samtidig som han fikk ringt etter hjelp. Etter 35-40 minutter i det kalde vannet ble han funnet og brakt trygt til land.

— Da jeg kom til stedet så jeg bare baugen på båten. Den følelsen jeg kjente da var fryktelig vond og satte seg umiddelbart i magen. Tre hundre meter unna hørte jeg rop om hjelp, og der fant jeg han liggende i vannet med ei slags kasse eller et brett under seg, sier broren Jahn Kristensen, som var første person som kom til unnsetning.

Kraftig plastbåt

Olav Kristensen, som er en svært erfaren hummerfisker, var ute for å trekke teiner. Det samme var broren, og begge er lommekjent i området.

Foreløpig er det et mysterium hvordan båten kan ha gått ned. Det var helt stille på sjøen, og det var en kraftig plastbåt på 23 fot av merket Tromøy.

— Jeg forstår det ikke. Eneste mulighet er om spillet som trekker opp teinene kan ha ført til at båten ble trukket rundt, spekulerte Jahn like etter at broren var reddet opp fra vannet mandag kveld.