KRISTIANSAND: – Omleggingen av teknologien gjør det nesten umulig å drive lokalfjernsyn. Tidligere tjente stasjonene gode penger på å videreformidle signalene til TV Norge og på salg av nyhetsinnslag til samme kanalen. Etter innføringen av Rikstv og det digital bakkenettet er det slutt på at lokale stasjoner videresender signalene til TV Norge. I tillegg har TV Norge varslet at de legger ned nyhetssatsningen fra nyttår. Dermed ender stasjonene opp med kun egne korte sendinger og få seere, sier medieforsker Arne Krumsvik.

Han har tidligere vært sentral i både VG, Schibsted og Kanal 24. – Når man i tillegg tar hensyn til finanskrisen, så kan man nesten si at dette har vært en dødsdom for lokale fjernsynskanaler. Jeg tror at flere og flere vil gå over til webfjernsyn, såkalt «video-on-demand», hvor seeren selv velger når man vil se innslagene, sier han.

Krumsvik frykter foreløpig ikke for papiravisens fremtid:

– Det er først når den neste generasjon vokser opp at papirutgaven kan være truet. Dagens unge er vant til å få alt gratis via nettet. Folk som leser avisen i dag, vil ikke slutte å gjøre det, sier han.

Han mener Fædrelandsvennen må bli mer «kristiansandsk».

– Jeg tror det vil være en stor fordel om Fædrelandsvennen satser enda sterkere på leserne i Kristiansand, fremfor å være en regionavis for hele landsdelen. Jo mer lokal en avis blir, jo mindre tror jeg sjansene er for at avisen mister lesere, sier medieforskeren, og legger til.

– Folk bryr seg om, og vil lese om sitt eget lokalmiljø.