KRISTIANSAND: Et enstemmig formannskap i Arendal gikk torsdag inn for å fryse godtgjørelsene til kommunens politikere i det kommende året.

— Jeg synes det kan gi et greit signal utad. Også i forhold til at vi er i en meget vanskelig situasjon økonomisk. Jeg vil oppfordre andre kommuner også, sa ordfører Torill Rolstad Larsen (Ap) ifølge Agderposten.

Kleppe: - Viktig signal

Vidar Kleppe (D) er svært begeistret over ordførerens forslag, og nå vil han foreslå det samme i bystyret i Kristiansand.

— Å fryse godtgjørelsene til politikerne er et viktig og positivt signal å gi i en vanskelig tid. I Kristiansand er vi i den situasjonen at kommunen ikke klarer å gjennomføre sine lovpålagte oppgaver. Før vi ber andre etater om å stramme inn livreima bør vi som folkevalgte gå foran med et godt eksempel, sier Kleppe.

Han regner med at forslaget kommer til å falle i god jord i Kristiansand, spesielt blant Arbeiderpartiets representanter.

— Jeg går ut fra at Aps representanter fører den samme politikken her som i Arendal, sier Kleppe.

Blattmann (Ap) avventende

Gruppeleder Trond Blattmann (Ap) stiller seg ikke avvisende til forslaget.

— Vi har ikke diskutert dette i gruppa, og derfor kan jeg ikke svare ja eller nei umiddelbart. Men vi tar gjerne debatten i bystyret, sier Blattmann.

Kleppe vet ikke hvor mye penger kommunen kan spare på å fryse godtgjørelsene, men mener det dreier seg om betydelige beløp.

— Det er en masse politikere som sitter i råd og utvalg, og jeg vil gå inn for at vi fryser både møtegodtgjørelser og lønn, sier Kleppe.

Kleppe sier han vil foreslå det samme også for fylkestinget.