25. Brann i Søgne

Den kraftige brannen ved Jackon i Søgne i begynnelsen av juli var dramatisk, og store verdier ble ødelagt. 20 brannfolk deltok i slukningsarbeidet og det var lenge fare for at brannen skulle spre seg.

24. Busskur tatt av vinden

Vinden ble rett og slett for sterk for et av busskurene ved Rutebilstasjonen i Kristiansand i slutten av oktober.

24. plass: Vinden ble rett og slett for sterk for et av busskurene ved Rutebilstasjonen i Kristiansand i slutten av oktober.— Jeg hørte bare et høyt brak, og gikk rundt hjørnet for å se - der lå det, sa markedssjef i Agder kollektivtrafikk, Inge Os til fvn.no

23. Dødsulykke i Vennesla

En 16 år gammel jente omkom i en tragisk motorsykkel-ulykke i Vennesla 23. juli. Jenta kjørte lettmotorsykkelen sin inn i en stolpe og havnet utfor veibanen.

— Ambulanse, lege og politi var raskt på plass, men jentas liv var ikke til å redde, og hun omkom på stedet, fortalte operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt, til fvn.no

22. Under denne bilen lå mekanikeren

Et bilfirma ble anmeldt for å drive ulovlig bilverksted i Kartheia. Under bilen på bildet skal en mekaniker ha jobbet.

– Fra vårt ståsted ser vi at det kan være snakk om ulovlig verksteddrift, sier seksjonsleder på trafikkant og kjøretøy i Statens vegvesen, Monika Omholt, til fvn.no.

21. Herfra kom den dødelige gassen

To mennesker omkom i den tragiske kullosulykken under Norway Rock Festival. Den dødelige gassen sivet ut fra et aggregat under bussen.

Etter ulykken undersøkte kriminalteknikere fra Agder-politiet bussen og kunne konkludere med at kullosgass fra aggregatet var dødsårsaken.

20. Samboere døde av kullosforgiftning

Et par mistet livet i kullosulykken på Norway Rock Festival. Teoriene om ulykken - hvor et titalls personer ble fraktet til sykehus - var lenge mange.

— Alle har drukket av en dunk med hjemmebrent. Det må ha vært noe galt med den, sa en person som kjenner de omkomne og skadede, til fvn.no på ulykkesdagen.

(Artikkelen på 19. plass er fjernet. Red. anm.)

18. Her får du alt om skattelistene

Skattelistene er alltid noe av det som leses best. Har du glemt hvem som tjente mest, eller hva naboen tjente? Sjekk oversikten hos oss.

17. Over 900 frimurere på Sørlandet

Politifolk, advokater og proster er blant de over 900 frimurerne på Sørlandet. På listen over frimurerne finner man mange kjente «brødrene».

Sjekk sørlandslista her.

16. Dårlig spøk ga Start-vansker

Vandaler med dyr sans for humor tømte i august et helt pulverapparat inn i eksosanlegget til Start-spilleren Clarence Goodson.

16. plass: Vandaler med dyr sans for humor tømte i august et helt pulverapparat inn i eksosanlegget til Start-spilleren Clarence Goodson. — What happened? This happened! sa Goodson og slo ut med hendene da to tenåringsjenter stanset og spurte hva som hadde skjedd med bilen hans.

15. Tok opp jakten i trusa

I bare undertøyet tok Hanna Aase (24) opp jakten på vandalene som ødela bilen hennes. Neste dag forlot hun et bryllup for å fakke dem, og kunne selv overgi dem til politiet.

14. F-16-fly slapp å betale i bommen

Mange sperret øynene opp da Forsvaret slepte et F-16-fly fra Kjevik til torvet i Kristiansand. I forbindelse med en rekrutteringsdag ble flyet flyttet langs E-18. Se bildene og videoen fra den spesielle "flyturen".

13. Til salgs i ett år

Thomas Tveit (23) har forsøkt å selge leiligheten sin i et år. Selv etter at prisantydningen ble nesten halvvert står han med usolgt leilighet.

12. - Stolt av formene mine

Nybakt fotomodell Christine Løvendahl (23) fra Farsund blir ikke å finne foran Nutrilett-hyllene i butikken med det første.

12. plass: Mange ville lese om — og se på - Christine Løvendahl. - Det er et enormt press fra deler av modellbransjen om å se syltynn ut. Jeg slanka meg som tenåring selv, litt grunnløst, men tok heldigvis til vettet etter hvert, sier hun til fvn.no.

11. Ny dødsulykke på farlig vei

Fire personer har blitt drept på samme sted og lokalbefolkningen har krevd gangvei i 20 år. I begynnelsen av september ble nok en person drept.

Personen som omkom skal ha forsøkt å krysse veien da ulykken skjedde, men ble truffet av en bil.

10. Dødsbrann i Drammen

Flere personer omkom i en tragisk brann på Gulskogen i Drammen i november. Saken ble særdeles godt lest, og er blant årets mest klikkede saker.

9. Frøkenbygda Vennesla

Åtte jenter fra Vennesla meldte seg på årets Frøken Norge-konkurranse. Det er flere enn påmeldte fra Finnmark og Sogn og Fjordane til sammen.

8. Milliardær: - Unner ham festen

Mangemilliardær Svein Støle fra Mandal lo godt da han fant ut at hans navnebror, bilmekaniker Svein Støle (20) fra Grimstad, hadde benyttet seg av innbydelsen til VIP-festen som ble feilsendt.

8. plass: Mangemilliardær Svein Støle fra Mandal lo godt da han fant ut at hans navnebror, bilmekaniker Svein Støle (20) fra Grimstad, hadde benyttet seg av innbydelsen til VIP-festen som ble feilsendt. – Jeg må innrømme at jeg lo godt da jeg fikk høre om denne saken. Det er jo egentlig en morsom historie, om en kreativ gutt fra Grimstad, sier den rike Støle til Fædrelandsvennen.

7. Drømmeshoot for modellhåpene

Også kjendisstoff er populært. Blant annet når modellhåp kan sikre seg en photoshoot inspirert av «Sex and the city».

6. Utspekulert bomsniker på Bjørndalssletta

Bussen rygget og forsøkte å riste av seg bilen, men bilisten gav seg ikke og slapp til slutt igjennom bommen uten å betale.

— Jeg synes det er dumt. For å slippe unna ti kroner høres det vågalt ut. Det er så lite å tjene på det, sier han.

5. Simen (9) ble slukt av veien

Simen André Johnson (9) ble ”slukt” av et hull i veien etter en stor vannlekkasje i Fagerdalsveien på Grim.

— Det flommet av vann i gaten og i gårdstuna her. Ungene syntes jo at det var kjempegøy med alt dette vannet, og løp rundt å lekte seg med det, sa en av naboene til fvn.no i august.

4. Dette lasset ville familiefaren smugle inn i Norge

Med kone og barn i privatbilen, forsøkte den 44 år gamle lyngdølen å smugle nærmere 2500 liter øl inn i landet.

4. plass: Med kone og barn i privatbilen, forsøkte den 44 år gamle lyngdølen å smugle nærmere 2500 liter øl inn i landet.— En varebil med henger blir som regel alltid kontrollert dersom Tollvesenet har kontroll. Denne bilen hoppet ikke akkurat lett over humpene heller, sier politibetjent ved Halden politistasjon, Per Ivar Thomasrud, til fvn.no.

3. Tilstanden bedre enn fryktet

Det så stygt ut for fire personer som ble hardt skadet i en trafikkulykke på Kvinesheia 1. juli. To biler frontkolliderte 200 meter nord for bomstasjonen, og store redningsressurser ble satt inn i aksjonen.

— Det var fire personer i bilen og de er livstruende skadd, opplyste operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt rett etter ulykken.

Heldigvis klarte alle de fire som var involvert seg.

2. Disse jentene vil bli Frøken Norge

Flotte frøkner er alltid en hit på nettet, og 2008 har ikke vært noe unntak. Bildeserien med jentene fra Sørlandet som vil bli "Frøken Norge" har fått særdeles mange visninger.

1. Jackpot på bomstasjonen

Kjell Gunnar Ytre Eide er ikke som alle andre bomkunder. I august opplevde han å få utbetalt penger da han kjørte gjennom bomstasjonen på Vesterveien.

Saken ble ansett som såpass interessant blant leserne at den topper listen over årets mest leste sak.

Debatt

Hvilken sak husker du best fra året som har gått? Hva har gjort mest inntrykk?