KRISTIANSAND: På dagen da Norge delte ut fredsprisen, tente deltakerne i Forum for tros— og livssynssamfunn i Kristiansand sine lysende fakler for alle de menneskene som lider på grunn av en krig.

— Ved å gå i fakkeltog med ulike paroler kan vi synliggjøre våre felles verdier, sier domprost og styreleder i Forum for tros- og livssynssamfunn i Kristiansand, Audun Myhre. Sammen med et førtitalls andre gikk han i fakkeltoget på Markens i kveld. Fakkeltoget ble arrangert for første gang, men ifølge Myhre blir det ikke den siste.

— I dag, 10. desember, har finnen Martti Ahtisaari fått fredsprisen for å ha brukt mesteparten av sitt liv til å forhindre kriger og konflikter i hele verden. Det er et viktig arbeid som mange kan ta del i på ulike måter og steder i verden - også i Kristiansand. Dessverre vet vi at behovet for innsats er enormt; det kan skape motløshet og gjøre oss handlingslammet. Krig berører så mange flere enn noen kan makte å telle, uttalte Myhre da han holdt appell etter at toget stanset på hjørnet ved Skippergata.

— La oss se om igjen på menneskene og lidelsene bak den mørkere huden og bak sjalene. La oss fortsette å bygge et varmt og inkluderende samfunn som gir mennesker som trenger det, en sjanse til et liv i verdighet. Og la oss fortsette å møte våre medmennesker med nestekjærlighet, avsluttet Myhre.

Den norske kirke, Den evangeliske lutherske Frikirke, Human-Etisk Forbund, Katolske kirke St. Ansgar, Den norske Sotozen Buddhist Orden, Muslimsk Union i Agder, Bahai-samfunnet, Metodistkirken og Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige er de lokale medlemmene i tros- og livssynssamfunnet i Kristiansand.