AGDER: — Jeg vil oppfordre folk til å la bilen stå, og gjøre som meg og heller gå til jobben, forteller operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

De har ikke fått meldinger om at trafikken står noen steder, men det skal ha skjedd enkelte trafikkulykker.

— Det skal ha vært en bil som har havnet i grøfta ved Vigeland og en påkjørsel ved Mones i Mandal, forteller Austad.

En personbil skal ha blitt påkjørt bakfra av en trailer som ikke klarte å stoppe. Det skal ikke ha oppstått større personskader som følge av ulykkene.

Vegtrafikksentralen skal heller ikke ha fått henvendelser på at trafikken står.

— Det virker som de har fått rimelig god kontroll på situasjonen langs veiene, forteller Steinar Våsjø, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen.

Stopper alle trailere

Operasjonsleder Austad forteller videre at politiet fortsatt skal slå knallhardt ned på trailere som kommer fra Danmark med Superspeed.

— Vi har hatt kontroll i dag og i går natt og det er flere som har fått pålegg og ikke får kjøre på norske veier, sier Austad.

Det skal hos flere ha manglet kjettinger og noen skal heller ikke ha hatt vinterdekk.

Kontrollene på ferjekaia vil fortsette så lenge været er ille.

- Hovedtyngden i dag

Vakthavende statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Espen Biseth Granan forteller at det verste været vil være i dag.

— Hovedtyngden av nedbøren vil nok komme i dag. I morgen vil nedbørsmengden gi seg i løpet av dagen og vinden roe seg, ihvertfall vest i fylket, sier statsmeteorologen.

Mandag vil det bli kaldere og muligheter for sol i store deler av fylket.

— Tirsdagen vil også starte brukbart men utover dagen er det fare for at det vil bli noe av de samme forholdene som i dag, forteller Granan.

Temperaturen vil også falle noen grader mandag og tirsdag uten at det skal bli sprengkulde.