KRISTIANSAND: — Vi bør erkjenne at kommunen med den høye gjelden er ute å kjøre. Det er viktig at vi ikke havner på robeklisten. Jeg vet ikke hvor langt unna vi er, men når det er tema hos Fylkesmannen, kan vi ikke lukke øynene, sa gruppeleder Tor Sigbjørn Utsogn i Frp under bystyrets budsjettbehandling torsdag.

”Om sju måneder er Kilden er klar. Kilden vil gjøre alle dystre spådommer om at det blir et bygg for fiffen til skamme

Per Sigurd Sørensen, ordfører i KristiansandRobek er navnet på er et register over kommuner og fylkeskommuner som er satt under administrasjon.

De må ha godkjenning fra Kommunal- og regionaldepartementet for å kunne foreta gyldige vedtak om låneopptak eller langsiktige leieavtaler.

Kristiansand har investert over tre milliarder i skole, sykehjem og idrett siden 2000. Investeringen er ordføreren svært fornøyd med.

– Å unnlate disse investeringene, ville vært en forsømmelse, sa Per Sigurd Sørensen fra talerstolen i budsjettmøtet.

Og fortsatte:

- Om sju måneder er Kilden er klar. Kilden vil gjøre alle dystre spådommer om at det blir et bygg for fiffen til skamme.

Selvskrytet bet ikke på Tor Sigbjørn Utsogn. Frps gruppeleder tok ordføreren og andre ned på rådhusgulvet igjen.

Robek-kommuner blir satt under offentlig administrasjon.

- Når kommunen mangler penger, kan vi ikke ha fokus på høyere skatter og avgifter, da må vi rett og slett drive smartere, mener FrP-eren.

Partiet, sammen med Pensjonistpartiet, vil redusere eiendomsskatten og konkurranseutsette deler av kommunens sykehjemsplasser.