Strenge regler på jenterommet

KRISTIANSAND: Lørdag formiddag logget jeg meg på en av de mest populære norske pratesidene på nettet. Jeg kaller meg for AnneM93. Fødselsåret på slutten av navnet er en vanlig måte å stadfeste alder på chattekanaler. Jeg tok selv ikke kontakt med noen, og oppfordret aldri til seksuell prat under samtalene.

Etter 30 sekunder får jeg den første forespørselen om å prate privat. Vedkommende viser seg å være en 24 år gammel mann fra Oslo. Han går rett på sak: «Hei;) Kåt?».

Jeg forteller han at jeg er 13 år. Hans reaksjon på det er å spørre om jeg er sexy.

24-åringen vil prate på det private chatteprogrammet Messenger. For å kunne prate der må man kjenne hverandres mailadresser.

Inne på Messenger kommer de intime spørsmålene på rekke og rad. Er jeg jomfru? Har jeg prøvd å masturbere?

Etter å ha fått vite BH-størrelsen min, 75 A, er reaksjonen umiddelbar: «Mmmmm».

Han spør videre om vi skal bli sammen:

AnneM93: jeg er jo litt liten da... også liker jeg en gutt i klassen

Han: Er derfor jeg liker deg jo. Blir kåt av 13 åringer. Er det dumt?

Samtalen fortsetter i samme spor en liten stund til før jeg takker for praten. Senere på ettermiddagen går jeg nok en gang inn på chattesiden med samme navn. Denne gangen tar en 23 åring fra Trøndelag kontakt. Denne karen er ikke like frempå, men vil ha meg inn på Messenger. Der prater vi en stund om vanlige ting før samtalen tar en ny vending. Han lurer på om jeg liker å stryke meg selv på magen, og om jeg noen gang har kost med en gutt. Svaret er nei.

Etter å ha svart avkreftene på om jeg bruker stringtruser, spør jeg han om gutter tenker mye på jenter:

Han: Ja det er sant. Mange tenker litt feil da. Tenker på jenter som en ting{hellip} Ikke som person

AnneM93: tenker du på personen?

Han: Ja, vil at ho skal ha det best mulig.

Dobbeltmoralen er enkel å se, men kanskje ikke like lett å avsløre hvis det faktisk var en 13 år gammel jente som fikk høre dette. Da han skjønner at jeg ikke har anelse om hva masturbering er, spør han om jeg kan stryke meg på magen.

Han: Spør æ for frekt?

AnneM93: går greit det. Men skjønner ikke helt hvorfor?

Han: Og du kjenner at fingrene glir enda litt ned. Og du glir litt fram på stolen når du gjør det.

Samtalen avsluttes her, da poenget er kommet klart nok frem. Det skal også nevnes at mens jeg pratet med disse to mennene var det rundt 15 andre voksne menn som forsøkte å kontakte meg på chattekanalen.