KRISTIANSAND: Dette er sjette året på rad at Los-fondet deler ut en million kroner til barn og unge på Sørlandet. Hver måned fram mot sommeren blir søknader innvilget.

— Spennvidden i søknadene er enorm. Vi gleder oss over å kunne gi en håndsrekning til de mange frivillige som legger ned utallige timer og kroner i ulike aktiviteter, sier Roald Mæsel, administrerende direktør i Los, i en pressemelding.

I september avsløres utfallet av drømmefinalen, der vinneren får 100.000 kroner.

— For seks år siden spurte vi kundene våre hva Los burde bruke penger på. Nesten alle ønsket at vi, som en lokal strømleverandør, skulle gi noe tilbake til landsdelen. Et stort flertall mente at pengene skulle gå til barn og unge. Til nå har mer enn 450 lag, foreninger og enkeltpersoner fra alle kommunene på Sørlandet fått støtte fra Los-fondet, sier Mæsel.

En av de som har fått penger i 2009 er skateren Markus Stensen. Han flyttet til Flekkefjord for fire måneder siden, og nå er 11-åringen i ferd med å anskaffe byens første skaterampe.

— Fram mot høsten skal vi realisere små og store drømmer. Det er fantastisk moro å få lov til å være med på det, forteller Mæsel.

DISSE FIKK STØTTE FRA LOS FONDET I FEBRUAR:

20.000 KRONER:

Markus Stensen, Flekkefjord

Hver helg pleide Markus Stensen å sykle fra Randaberg til Stavanger for å skate på en stor rampe. Etter at han flyttet til Flekkefjord for fire måneder siden, har han ikke hatt mulighet til å skate. Nå får han støtte til å bygge Flekkefjords første skaterampe.

Thomas Korsgaard, Grimstad

Thomas Korsgaard drømmer om en plass i norgeseliten i langrenn. For å realisere drømmen går han på videregående skole i Trøndelag, der han har landslagsløper Frode Estil som trener. Thomas får støtte fra LOS Fondet til utstyr, reiser og konkurranser.

1. Høvåg speidergruppe, Lillesand

1. Høvåg speidergruppe trenger lys i hytta og vil satse på solceller og vind. Utstyret skal også brukes på landsleiren på Åndalsnes i juli, der 10.000 speidere samles.

10.000 KRONER:

Magnus Larsen Homme, Vennesla

Med et mål om bli blant de fem beste juniorgolferne trener Magnus Larsen Homme fra Vennesla flere økter hver dag. Med støtte fra LOS Fondet kan han nå kjøpe nytt jernsett og delta i flere turneringer.

Grimstad Soul Children, Grimstad

Grimstad Soul Children i Grimstad er et kor med 80 sangere fra 5. til 10. klasse. Koret synger gospel, rock, pop, R&B og soul. Pengene fra LOS Fondet skal brukes til å lage T-skjorter til alle medlemmene.

Øvre-Slettheia aktivitetsklubb, Kristiansand

Øvre-Slettheia actionklubb har medlemmer i alderen 9 til 12 år. Klubben holder på å innrede eget lokale og får nå penger til oppussing. Det meste arbeidet foregår på dugnad.

Lyngdal IL G-15 Fotball, Lyngdal

Lyngdal IL gutter-15 har lenge hatt en drøm om å reise til England og har jobbet iherdig med å skaffe inntekter på cuper og dugnader. Fortsatt mangler det litt for å holde avtalen med Manchester City om å komme på besøk i mars.

5000 KRONER:

Evje og Hornnes Ungdomsråd, Evje og Hornnes

Ungdomsrådet i Evje og Hornnes kommune har engasjert seg i ungdommens behov for gode klubblokaler. I mai/juni står lokalene klare, men fortsatt mangler penger til å lyssette dansegulv, scene og skape atmosfære. LOS Fondet bidrar!

Stinta Skolemusikkorps, Arendal

Det er populært å spille i korps i Arendal for tiden. Antallet medlemmer er sterkt økende. Det skaper utfordringer, fordi det stadig må handles flere og bedre instrumenter, spesielt til de yngste. Støtte fra LOS Fondet er som søt musikk for korpsets medlemmer!

AK-28 håndball, jenter-14, Kristiansand

15 håndballjenter i AK-28 har lenge drømt om å reise utenlands på turnering. Med støtte fra LOS Fondet er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse.

Sivert Lie, Kristiansand

Sivert Lie er en 11 år gammel gutt som har spilt gitar og sunget i to år og opptrådte i mange sammenhenger, blant annet avslutning på skolen, julegudstjeneste og eldrefest. Sivert får støtte til ny akustisk gitar med mikrofon.

MOT Gjerstad, Gjerstad

9. klassinger i Gjerstad har skrevet ned sine drømmer. MOT Gjerstad får støtte fra LOS Fondet slik at to av 9. klassingene kan realiseres sin drøm: En reise til Oslo for å se hvordan man spiller inn en profesjonell spillefilm.

Butterfly, Eydehavn

Butterfly består av 15 ungdommer fra Eydehavn som drømmer om å spille teater. I vår skal Butterfly spille tre forestillinger i kafeen på ungdomsklubben i Filadelfia i Arendal. LOS Fondet gir støtte til scenelys, fordi (som det understrekes i søknaden): ”Det er mye gøyere å spille teater på en kul scene”.

Neste søknadsfrist for LOS Fondet er 1. mars. Se søknadsskjema på: www.los.no.