AGDER: Det er lørdag ettermiddag meldt om flere kollisjoner og utforkjørsler langs veiene i Agder. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet, og uhellene skal heller ikke ha ført til store trafikkproblemer.

Rundt klokken 15 fikk politiet melding om en kollisjon mellom en traktor og en personbil i Vatlandstunnelen i Kvinesdal. En annen personbil skal også ha fått skader grunnet kollisjonen. Én person ble kjørt til legevakta i Flekkefjord med lettere skader.

— Vi fikk først melding om at det var stjålet noen brannslukkingsapparater i tunnelen, noe som førte til at alarmen gikk. Kort tid etterpå fikk vi melding om kollisjonen, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt.

Politiet var dermed på stedet innen kort tid, og ambulanse ble også tilkalt. E 39 var stengt i en snau time, frem til klokken 15.55, under opprydningsarbeidet.

Flere kollisjoner i Aust-Agder

Like etter klokken 14 kolliderte to biler langs riksveg 410 på Saltrød, noe som førte til at veien ble stengt. To personer fikk legehjelp på stedet, men skal ikke ha blitt alvorlig skadet. Tidligere lørdag havnet en bil i fjellveggen ved E 18 i Lillesand.

I tillegg skal det ifølge Agderposten ha oppstått flere mindre trafikkuhell langs E 18. — Vi har også fått melding om at en bil har kjørt i bekken ved Røyslandsheia i Mandal. Det er ikke meldt om personskade, sier Ove Austenaa.

Langs hovedveiene går trafikken stort sett som normalt. Vegvesenet har alt av tilgjengelig brøytemannskaper ute for å holde snøen unna, og ifølge politiet har mannskapene god kontroll.

— Det var litt dårlig brøytet mellom Lillesand og Grimstad, men ellers så er det greit. Jeg har inntrykk av at veimyndighetene har vært godt forberedt, og det virker som de har god trøkk på brøytinga, sier Austenaa.