ARENDAL: Under en fest hadde 32-åringen og en 17 år gammel jente sex. Selv opplevde han det som helt frivillig, men andre på festen var ikke like enig.

"Han lå over henne og holdt henne fast", var meldingen politiet fikk fra en festdeltaker.

Da politiet kort tid senere kom hadde andre festdeltakere stukket av med mannens klær, skriver Agderposten. Naken måtte han forklare seg og deretter gikk turen til arresten i Arendal.

– Hun må plutselig ha kommet på at hun hadde en kjæreste og fått kalde føtter. Plutselig husket hun ingenting av det som hendte, forteller mannen til avisen.

Etter nesten et døgn på glattcelle ble mannen sluppet ut av politiarresten. Politiet hadde kommet fram til at det aldri hadde funnet sted noen voldtekt. På cella tenkte 32-åringen på konsekvensene – en strafferamme på ti år.

Det var en mannlig festdeltaker, som nå er 18 år, som fremsatte beskyldningene om voldtekt. Han er nå dømt for å ha anmeldt den falske voldtekten. Ifølge Agderposten skal han ha forsøkt å få den 17 år gamle jenta bort fra 32-åringen ved å anmelde han.

18-åringen slipper fengsel. 148 timer samfunnsstraff mente Aust-Agder tingrett var nok.

– Slike beskyldninger kan jo ødelegge hele livet til den som blir anklaget for noe slikt, sier 32-åringen til Agderposten.