MANDAL/KRISTIANSAND: Det var høsten 2007 at en polskfødt mann kjøpte en bolig i Mandal. Boligen var i sterkt forfall og måtte totalrenoveres. Kjøpesummen var en million kroner.

Eieren inngikk en avtale med en annen polsk mann, som skulle ha hovedansvaret for å renovere boligen. Eieren deltok også i deler av renoveringsarbeidet. De to mennene er i slekt.

Totalrenoverte bolig

Renoveringen av boligen pågikk frem til 2009. Bygningsmassen ble renovert både innvendig og utvendig, med blant annet nye bad og nytt elektrisk anlegg.

Da boligeieren i 2008 krevde at boligen skulle selges, oppsto uenigheten. Boligen ble på det tidspunktet for øvrig taksert til 2,2 millioner kroner. Mannen som sto for renoveringen mente at han ikke hadde fått betalt for arbeidet og materialene han hadde lagt ut for. Det var også uenighet om hvor stor arbeidsinnsats de to hadde lagt i renoveringsarbeidet.

Må betale over 880.000,-

Partene forsøkte å komme til enighet uten å lykkes. Mannen som hadde hovedansvaret for renoveringen saksøkte boligeieren. Han krevde over en million kroner av boligeieren, pluss saksomkostninger.

Nå er boligeieren dømt, i Kristiansand tingrett, til å betale 800.000 kroner til mannen som renoverte det meste av boligen. I tillegg må han betale over 80.000 kroner i saksomkostninger.