OSLO: – Ikke glem bort kysset. Det kan gjenopplive magi og forelskelse, sier psykolog Kristin Spitznogle og oppfordrer folk til å sette av fem minutter hver dag.

Hennes beste tips for å gjennomføre gode kyss er som følger:

Sett dere mot hverandre, og se hverandre dypt inn i øynene. Begynn med å gi hverandre små pikekyss. Så holder dere leppene mot hverandre. Etter hvert åpner dere munnen lett. Så tungespiss mot tungespiss. Først litt forsiktig og lekent. Gi dere så hen til det dype tungekysset. Kjærtegn hverandre på ansikt, hode og hals. Glem verden rundt dere og bare konsentrer dere om hverandre. Kjenn hvordan hormonene strømmer ut og bobler i hele kroppen, som lava fra den innerste kjernen.

Kvinner vil ha mer kyssing

Undersøkelsen soms er gjennomført for å kartlegge nordmenns kyssevaner er gjennomført av TV2 Nettavisen for leppepmade-produsenten Lipsyl. I tillegg til å avdekke at Sør— og Vestlendinger er de kjipeste på kyssefronten, avdekket den blant annet at 70 prosent av norske kvinner savner mer kyssing i hverdagen. 64 prosent av mennene oppgav det samme.

Undersøkelsen viste også at seks av ti norske kvinner og fem av ti menn, er villige til å kysse noen frosker i jakten på sitt livs prins eller prinsesse. Dessverre er det bare fire av ti norske kvinner som har funnet sitt livs prins, og fem av ti norske menn som har funnet sitt livs prinsesse.

Førtiåringer verstinger på froske-kyssing

De yngste er naturlig nok mer interessert i å prøve seg frem med å dele ut kyss til frosker enn de litt eldre. Når førtiårskrisen er i anmarsj skjer det imidlertid noe. Denne gruppen er blant de ivrigste froskekysserne.

På det som skal være årets mest romantiske dag, Valetines Day 14. februar, blir vinterfrosne nordmenn heller ikke særlig mer kysse-villige.

Det store flertall tror dagen passerer med like få kyss og klemmer som dager ellers i året. Flere kvinner enn menn har imidlertid tenkt å kysse og flørte litt ekstra for å markere den store kjærlighetsdagen. Men det er knapt 1 av fem (17 prosent) som tror de kommer til å flørte og kysse mer enn normalt 14. februar.