KRISTIANSAND: 22-åringen erkjente i Kristiansand tingrett at han hadde slått mannen utenfor Seven Eleven i Markensgate i Kristiansand klokka halv tre natt til 13. mai i år.

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett var den tiltalte innom butikken for å kjøpe mat. Der var også fornærmede.

«Tiltalte har forklart at han der og da oppfattet fornærmede som provoserende i måten han gikk gjennom lokalet på. Da fornærmede gikk ut fulgte tiltalte etter. Det foreligger ingen holdepunkter for at det ble sagt noe mellom dem», heter det i dommen. En kompis av tiltalte så at 22-åringen tok opp et glass fra lommen, som han slo mot hodet bakfra på fornærmede slik at glasset knuste. Mannen som ble slått ble brakt til legevakta, og et kutt i øret ble sydd med tre sting. Det var også en del overfladiske kutt i ansiktet. I etterkant har fornærmede fått øresus og en slags dottfornemmelse i øret, ifølge en legeerklæring.

Retten, som bestod av tingrettsdommer Marit Thorvaldsen samt meddommerne Paul Christian Øgrey Brandsdal og Turid Gjerustad, understreker at det ikke er noe som tilsier annet enn ubetinget fengselsstraff for denne type uprovosert vold. I tillegg til fengselsstraffen må den domfelte ut med 2.200 kroner i erstatning til fornærmede og 4.000 kroner i saksomkostninger.