FLEKKEFJORD/KRISTIANSAND: — Vi i Helsetilsynet har hatt flere saker angående denne kvinnen, hvor vi har vurdert om hun mottar et godt nok tilbud etter sosial og helselovene. Vi gjorde nylig noen vedtak som Flekkefjord kommune var i ferd med å følge opp da denne hendelsen skjedde, sier Hagestad.

Siktet for drap på naboen

Hendelsen han viser til er drapet på en 64 år gammel mann i Flekkefjord mandag morgen.

- Altså påpekte dere mangelfull behandling og tilbud?

— Da vi vurderte tilbudet hun fikk fra spesialisttjenesten og kommunen fant vi det nødvendig å komme med noen presisereringer av hva hun hadde krav på. I det ligger at vi mente ting kunne gjøres bedre. Men jeg vil ikke gå mer inn i det enn det, sier Hagestad.

Kommunelegen i Flekkefjord varslet Helsetilsynet mandag morges om drapshendelsen.

— Det er jeg glad for, sier Hagestad.

Overtar granskningen

Siden han og Helsetilsynet i Vest-Agder allerede har vært inne og vurdert kvinnens tilstand og gjort vedtak, tok Hagestad i går formiddag opp med Helsetilsynet nasjonalt om han eller andre burde undersøke saken videre.

Det er nå besluttet at Fylkeslegen i Rogaland skal overta videre gransking og undersøkelser.

— Politiet har jo hovedrollen i starten. Men fylkeslegen i Rogaland vil starte tilsyn for å undersøke de helsefaglige sidene av denne saken, opplyser Kristian Hagestad.

Var naboer

Det var den 64 år gamle Per Svein Lunde som ble funnet drept i Flekkefjord mandag morgen.

Kvinnen og den drepte mannen bodde i hver sin leilighet i boligen.

— Mannen ble funnet av ansatte ved den kommunale boligen. Han hadde bodd der i lenger tid. En time etterpå pågrep politiet en 55 år gammel kvinne, som er siktet for drapet. Det var omstendigheter på stedet som gjorde at kvinnen ble mistenkt og pågrepet, sa politiadvokat Hellek Rue under en pressekonferanse på Flekkefjord politistasjon mandag ettermiddag.

- Udramatisk pågripelse

64-åringen skal ha blitt funnet like innenfor inngangsdøren i 07.30-tiden. Politiet, som var sparsommelige med opplsyninger under pressekonferansen, vil ikke si hva slags skader han var påført.

Pågripelsen av den drapssiktede kvinnen, som skal ha bodd i leiligheten i kort tid, skal ha vært udramatisk.

Kvinnen ble mandag kjørt til arresten ved Kristiansand politistasjon.

— Hun vil bli framstilt for lege for å vurdere helsetilstanden hennes. Deretter vil hun trolig ble framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett tirsdag eller onsdag, sier Rue.