LINDESNES: — Vi vil fortsatt ha behov for stenge veien for å kunne sprenge og kjøre vekk masse nattestid på alle ukedager, men vi vil slippe trafikken gjennom hver hele time. Natt til lørdag og søndag vil veien være åpen hele natten, og i stor grad også natt til mandag, sier prosjektleder Oddvar Kaarmo i Statens vegvesen.

Bygger ny E 39

Det er i forbindelse med bygging av ny E 39 mellom Fardal og Osestad i Lindesnes, at det er nødvendig med nattestenging.

Lastebiler har i realiteten ingen omkjøringsmuligheter, og for personbiler vil en omkjøring via Spangereid være en stor omvei.

Stor forståelse

Oddvar Kaarmo sier at bilistene så langt i høst har vist stor forståelse for nødvendigheten av å stenge E 39 nattestid og at det på dagtid i perioder har vært manuell dirigering eller lysregulering forbi Utlandsvannet.

Da E 39 var totalt stengt i helgen 9. og 10. oktober ble det i løpet av to døgn kjørt bort nærmere 8000 kubikkmeter sprengningsmasse, noe som tilsvarer 500 fulle lastebiler med tilhengere.

Uheldig sammentreff

At Statens vegvesen den gang valgte å stenge europaveien for all trafikk den samme helgen som alle skolene Vest-Agder avsluttet høstferien og Rogaland startet sin, var ifølge Oddvar Kaarmo bare et uheldig sammentreff.

Da det gamle veilegemet slo sprekker, var det nødvendig å foreta stengingen akkurat da.

Den nye E 39-traseen skal etter planen stå ferdig 11. november 2011.