KRISTIANSAND: – Å være med i Frøken Norge er noe alle jenter drømmer om, enten de innrømmer det eller ikke, mener Christine Bjerkan.

Allerede som femåring drømte hun om å gå rundt i fin kjole i konkurransen. Først i år tok hun mot til seg og meldte seg på.

– Jeg gjorde det bare for gøy, og hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt, sier 18-åringen som til daglig er elev i tredje klasse på Mandal videregående skole.

Være seg selv

2100 jenter meldte seg på i årets Frøken Norge-konkurranse. Nå er det 40 stykker igjen, og i helgen møtes alle i Oslo. Christine er spent på hvordan helgen blir.

– Jeg tar det som det kommer. Målet mitt nå er å komme blant de 20 beste og strategien er å være meg selv.

I tillegg til Christine er fire andre jenter fra Sørlandet fortsatt med i konkurransen (se presentasjon). Blant disse er tvillingparet Hilde (17) og Marianne Synnøve Robstad (17) fra Vennesla.

Hilde er overrasket over at både hun og tvillingsøsteren har kommet så langt, men tror det er en fordel å være to.

– På den måten kan vi støtte hverandre opp gjennom det hele, sier hun.

– Hva er det beste du kan si om Marianne Synnøve?

– Hun er helt nydelig og fortjener å vinne, svarer Hilde kontant.

Overrasket

Også Camilla Sollie (18) fra Risør og Judith Marita Mwanga (21) fra Kristiansand er med. Sistnevnte har aldri vært med i en slik konkurranse før og er svært spent.

– Folk jeg kjenner har oppfordret meg til å melde meg på, men jeg har ikke turt å gjøre det før i år, sier Judith Marita som for tiden bor i Bergen.

Hun har ingen modellerfaring fra før, og er utrolig overrasket over å ha kommet så langt i konkurransen.

– Å være med i Frøken Norge virker utrolig lærerikt. Kirby Ann (som vant i fjor) har blant annet startet et barnehjem på Filippinene. Det må være stort å få være med på noe sånt, sier Judith Marita.

Camilla Sollie meldte seg på i konkurransen i fjor også. Da kom hun blant de 200 beste, men gikk ikke videre derfra. I år gikk det etter at en person ble syk, og hun rykket opp etter å ha vært nummer 41. – Jeg ble veldig glad da de ringte og sa jeg var videre likevel. Det er gøy å komme litt lenger i år, sier Risørjenta.

Kårer en vinner

De 40 jentene som fortsatt er med i konkurransen skal reduseres til halvparten 16. mars. Fram til da kan folk stemme fram sin favoritt på nettet. Folk og juryen skal deretter komme fram til de ti finalistene.

Vinneren av Frøken Norge kåres i slutten av april. Nytt av året er at det bare kåres en vinner, ikke to. Vinneren skal dermed representere Norge både i Miss World i oktober og Miss Universe neste år.

Missegeneral Geir Hamnes er strålende fornøyd med de 40 jentene som fortsatt er med i konkurransen.

– Det høres ut som en klisjé, men standarden på jentene har aldri vært så høy som nå. I år er det seks-sju jenter som kan gå helt til topps, sier Geir Hamnes.