— Jeg håper jeg er ferdig med det nå

FRA RETTEN

KRISTIANSAND: Dødskampen til den 23 år gamle kvinnen fra Songdalen, som gikk for åpen mikrofon til operasjonssentralen til politiet, gjorde et sterkt inntrykk i lagmannsretten onsdag morgen.

Jurymedlemmene var tydelig merket av det de fikk høre av dødskampen til kvinnen. Et av jurymedlemmene gjemte ansiktet sitt i hendene. Andre kikket ut i lufta. Det var lensmann Arne Sundvoll som spilte av loggen og som orienterte retten om innholdet. Sundvoll har også foretatt avhør av tiltalte.

Lydloggen som ble avspilt er i alt på vel 13 minutter. Voldsalarmen som sørget for kontakten mellom kvinnen og operasjonssentralen ble utløst like før klokka 16.55 30. mars i fjor og ble avslått av politiet vel 21 minutter senere fordi det da ikke lenger var noe lyd.

Den tiltalte puttet trolig voldsalarmen i sin egen lomme da han kom seg inn i huset i Songdalen. Det er mye støy på båndet som ble avspilt i retten, men i perioder kommer det klart frem hva som blir sagt. Støyen har trolig sammenheng med at alarmen ble liggende i en lomme hos tiltalte. Han har senere kastet den og alarmen er aldri gjenfunnet.

Etter at lydloggen ble avspilt tok retten en pause.