SIRDAL: — Vi fikk melding om at traileren sto parkert delvis ute i veien med nødblinken på. Ved nærmere undersøkelser fant politiet en død mann inne i førerhuset, sier operasjonsleder Charles Bøgild ved Rogaland politidistrikt til fvn.no.

Traileren stod parkert langs riksveg 42 like ved Tonstad. Kjøretøyet er tysk-registrert, og mannen som ble funnet død er ifølge politiet en 37 år gammel tysk statsborger.

— Vi har nå varslet Kripos slik at tysk politi kan få varslet mannens pårørende, sier Bøgild.

Ifølge Bøgild har 37-åringen trolig kommet i klem mens han jobbet med å legge på kjettinger.

— Det kan tyde på at sjåføren har fått problemer på glatta, og at han dermed stoppet for å legge på kjettinger. Vi kan ikke konkludere med noe, men vi definerer det foreløpig som en arbeidsulykke.

Ifølge Sirdølen avis ble 37-åringen funnet av en brøytebilsjåfør fra Risa. Da han forsøkte å få kontakt med sjåføren, var det ingen reaksjon fra førerhuset i traileren. Han åpnet deretter døren og fant 37-åringen død i førerhuset.

Politiet i Sirdal utelukker ikke at mannen kan ha fått et illebefinnende, men bekrefter at 37-åringen ble funnet fastklemt.

— Det var ei køye, ei klappseng, som han hadde blitt klemt under. Kva som eigentleg har skjedd, er difor uklart. Kanskje skulle han prøve å få tak i nokre kjettingar, sier Egil Netland ved Sirdal Lensmannskontor til Sirdølen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 07.45 lørdag morgen.