EVJE OG HORNNES: Etter planen skal den nye avdelingen åpne 1. desember 2017. Utvidelsen av fengselet vil kunne bety både utbygging og 15 nye arbeidsplasser, skriver NRK Sørlandet.

Det var avisen Setesdølen som først meldte om det nye kvinnefengselet. De skriver at det er satt av 1,4 millioner kroner til oppstart, 10 millioner kroner til årlig drift, og fem millioner til nybygg for de lukkede plasser.

Erstatter forslag om åpne plasser

Til NRK sier Ropstad, som sitter i Stortingets justiskomité, at behovet for slike plasser er stort.

– Det er stort behov for egne kvinneplasser. De bør helst sone på egne avdelinger. Når man nå skal bygge nytt fengsel, kom det forslag om en avdeling på Evje med 10 lukkede plasser for kvinner, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF), som sitter i Stortingets justiskomité.

I mai vedtok justiskomiteen at Agder får to nye fengsler - et i Mandal og et i Froland. Begge har byggestart neste år. Samtidig skulle Evje få 40 nye åpne plasser, men disse planene er foreløpig lagt på vent, melder NRK.

– Justisdepartementet og kriminalomsorgen mente at det ikke var så stort behov for dette nå, dermed kom forslaget om kvinneavdeling til Evje i stedet, sier Ropstad.