Etterlyser bil i drapssak

Politiet mener Dan Eivind Lid ble drept minst sju timer før han ble funnet død ved 13-tiden lørdag 3. oktober. Politiet etterlyser nå en bil som kjørte forbi ved drapstidspunktet.

KRISTIANSAND: – Vi håper at dette kan være en visualisering for folk som gjør at de tenker at de kan sitte på informasjon som kan være verdifull for politiet. Vi ber om at disse melder seg for politiet, sier politiadvokat Morten Formo i Agder-politiet til Fædrelandsvennen.

– Har politiet andre observasjoner som kan knyttes til denne bilen? Bompasseringer eller overvåkningsbilder fra andre steder?

– Da er vi på et detaljnivå som jeg ikke kan kommentere, av hensyn til det som skjer videre, sier Formo.

Formo vil heller ikke svare på om bilen er fanget opp mens den kjører tilbake samme vei på et senere tidspunkt.

Dan Eivind Lid ble funnet død i leiligheten som ligger i første etasje i blokka til venstre. Bilen politiet nå etterlyser kjørte langs veien til høyre, i retning der bussen står parkert nede til venstre på bildet. Foto: Jacob J. Buchard

Drept lørdag morgen

Den uidentifiserte bilen er interessant for politiet fordi den var ved åstedet i tidsrommet da Lid trolig ble drept. Bilen kjørte langs Gamle Mandalsvei i retning Kjerrane klokka fem natt til lørdag. Politiet mener Lid ble drept mellom klokka fem og klokka seks denne morgenen.

– Hva bygger politiet dette på?

– Det er den informasjonen vi har innhentet så langt som gjør at vi mener å kunne konkretisere tidspunktet for når han ble drept, sier Formo.

– Hva slags informasjon er dette?

– Det er den generelle etterforskningen. Vi har innhentet overvåkningsbilder, avhørt vitner og så videre, sier Formo.

I pressemeldingen som ble sendt ut torsdag ber politiet om tips om bevegelser og observasjoner gjort i Suldalsveien og Gamle Mandalsvei mellom klokka 04.30 og 06.00 lørdag morgen.

Lørdag 3. oktober ble Dan Eivind Lid funnet død i sin egen leilighet, som ligger i første etasje i denne blokka i Gamle Mandalsvei. Foto: Jacob J. Buchard

Lå død i flere timer

Dan Eivind Lid (48) ble funnet død av en kamerat ved 13-tiden lørdag 3. oktober. Politiets konklusjon om et dødstidspunkt mellom klokka fem og klokka seks innebærer at han hadde ligget død i sin egen leilighet i minst sju timer før han ble funnet. Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at Lid ble funnet på ryggen i stua og var blodig i hodet og ansiktet.

Politiet har tidligere sagt at den siste sikre observasjonen av Lid i live var klokka 18.45 fredag kveld.

– Hva vet politiet om Lids mobilbruk, aktiviteter eller planer denne kvelden?

– Det kan jeg ikke kommentere av hensyn til etterforskningen, sier Formo.

Han vil heller ikke kommentere hvorvidt Lid skulle møte noen denne kvelden. Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at Lid skal ha fortalt at han skulle møte noen som ville kjøpe en hagle.

Ingen siktet i saken

Nesten to uker etter drapet er det ingen som er pågrepet eller siktet i saken. Formo opplyser at politiet jobber videre med å gå gjennom all informasjonen som er innhentet.

– Det er en omfattende etterforskning. Det er tidkrevende å gå gjennom all informasjonen som er innhentet. Politiet vurderer fortløpende hvilke etterforskningsskritt vi kan foreta ut fra opplysningene vi har. Vi venter også på resultatene fra de tekniske undersøkelsene som er gjort på åstedet, sier Formo.

Dan Eivind Lid var et kjent medlem av Stopp Islamiseringen av Norge (Sian) og deltok på en rekke demonstrasjoner med organisasjonen. Politiet har tidligere gått langt i å avvise at det kan ligge et politisk motiv bak drapet, men holder samtidig alle muligheter åpne.

Lid er tidligere domfelt for narkotikakriminalitet og ulovlig besittelse av skytevåpen.