Før jul arrangerte Fædrelandsvennen en konkurranse der vi spurte ungdommen om hvordan det har vært å være ung i 2020. Dette er et av bidragene i denne konkurransen.

Året 2020 har vært noe helt annet enn jeg så for meg da klokken bikket 00:00, 31. desember 2019. Det har ikke blitt like mange utenlandsreiser, sosiale sammenkomster eller skoledager i løpet av dette året, som det vanligvis er for de fleste av oss. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i at man gleder seg til 2021, en ny start på en måte. Selv om vi vet at koronaen fortsatt herjer rundt oss.

Jeg vil gjerne fortelle litt om hvordan dette året har vært for meg, og hvordan vi faktisk kan se noe positivt ut av denne situasjonen.

Jeg fikk med meg at viruset hadde ankommet Norge i slutten av februar, men tenkte ikke så mye over det. Det kom jo aldri til å påvirke meg noe særlig. Jeg trodde sannsynligheten var liten for at viruset kom til lille Sørlandet, og i hvert fall til min bygd. Jeg er kanskje ikke den eneste som overhodet ikke skjønte alvoret i starten?

Jeg husker torsdag 12. mars og dagene etter som om det var i går. Restriksjoner og nedstengning av hele landet ble plutselig vår nye hverdag. Jeg husker at jeg i starten sjekket smittetallene flere ganger daglig. Korona var mer eller mindre det eneste jeg tenkte på. Jeg gikk fra å treffe venner hver dag og være supersosial til å være «innestengt» med familien min. I starten var hjemmeskole og fjernundervisning nytt og spennende, men etter noen uker var det kjedelig. Heldigvis gikk tiden fort, og i juni kunne jeg være fysisk tilbake på skolen.

Videre fulgte sommerferien og høsten der ting fortsatt var annerledes, og jeg savnet spesielt større sosiale sammenkomster og utenlandsreiser.

Jeg tror det kommer mye positivt ut av dette året. Tenk så fantastisk det blir når vi kan dra på ferie hvor vi vil igjen. Eller når vi kan klemme, stå tett i tett på konsert og være så mange vi vil samlet i et hus. Jeg tror vi kommer til å sette større pris på det vi før tok for gitt.

Jeg har troen på at det kommer en dag med null restriksjoner. Vi må bare holde ut til den dagen, og prøve så godt vi kan å holde smittetallene nede. Ta vare på hverandre!