— Jeg tror aldri jeg har opplevd en landsdel så samlet. Alle aktørene presenterte sine prosjekter for oss, men understreket samtidig at de stiller seg bak den løsningen som eventuelt velges, fordi det viktigste er fengsel i Agder, sier justispolitisk talsmann i Høyre, Anders Werp.

Han mener at det foreligger mange fengselsprosjekter på Sørlandet slett ikke må telle mot landsdelen når avgjørelsen om hvor landets nye fengsel/fengsler skal komme.

Helhetlig plan

— Den forrige regjeringen hadde vedtatt utbygging i Agder?

— Ja, men vi fant ingen konkrete oppfølginger i skuffene da vi overtok. Det er ikke sånn landets ressurser skal styres. Vi må ha en helhetlig, nasjonal gjennomgang. Stortingsmeldingen kommer i høst. Deretter skal vi vurdere, sier Margunn Ebbesen, som skal lede arbeidet med fengselssaken i justiskomiteen for Høyre.

Werp og Ebbesen brukte dagen i Kristiansand til å sette seg inn i fengselsprosjektene fra Froland, Vennesla, Evje og Hornnes, Lillesand, Mandal og Hægebostad.

- Viktig

Lokalt har Høyre lovet nytt fengsel i årevis. Stortingsrepresentant Svein Harberg håper han får gjennomslag også nasjonalt, og han mener mandagens gjennomgang i så måte var viktig.