— Jeg har bedt ambassaden om hjelp til å få rede på når en dato for rettssaken er satt, sier Grønås.

Den sørlandske kvinnen i cellen hun inntil nylig hadde. Nå er hun flyttet til et nytt fengsel på utsiden av Quito. Foto: Privat

Som kjent ble rettssaken mot den sørlandske kvinnen som sitter fengslet i Quito i Ecuador utsatt for to uker siden. Dette fordi den lokale advokaten ikke var i landet dagen rettssaken skulle vært avviklet. Følg FVN Mandal på Facebook

Da hadde partene fått vite kun fem dager i forveien dato for rettssaken. Nå ønsker Grønås å få vite så tidlig som mulig når dato er satt, noe han håper ambassaden kan hjelpe til med.

Ikke kommet

— Min klient fikk nå i retten opplyst at saken var utsatt to uker. Men ny dato har likevel ikke kommet, sier Grønås.

Han sier at han ikke vet om dette betyr at saken dermed har havnet i bunnen av bunken, og at hun nå risikerer å vente nye måneder på at rettssaken skal komme opp.

Til nytt fengsel

Samtidig er hun nå blitt flyttet til et nytt fengsel ti mil utenfor hovedstanden. Mens hun nå har sittet i et rent varetektsfengsel for kvinner, er det nye fengslet hun er i nå et sted det forventes at de innsatte jobber.

— Hennes helsetilstand tilsier ikke hardt arbeid. Samtidig skal forholdene i det nye fengslet være bedre enn det hun har vært i så langt, sier Grønås.De siste månedene har det vært det norske konsulatet i Quito som har fraktet medisiner til henne.

— Jeg har ikke hørt annet enn at dette fortsatt fungerer selv om hun nå sitter fengslet langt utenfor byen, sier han.