— En mann har blitt pågrepet i forbindelse med saken. Han er en kjenning av politiet, sier operasjonsleder Audun Eide ved Agder politidistrikt.

Løslates lørdag kveld

Politiadvokat Geir Magne Søfteland opplyser at mannen lørdag ettermiddag har status som siktet i saken og vil bli løslatt mot meldeplikt.

— Han har forklart seg til politiet og erkjenner å ha vært på stedet, men ikke noe i forhold til brannen. Han erkjenner tyveri av gods fra en campingvogn på stedet, sier han.

Brannen skjedde i et stigetelt i tilknytning til en campingvogn som er nedbrent. Tre andre campingvogner rundt har fått smelteskader. Det er også gjort innbruddsforsøk i en utleiehytte.

— Mannen ble pågrepet i nærheten av campingplassen. Han erkjenner at han har vært på åstedet, og at han har tatt godset fra en campingvogn, sier Søfrteland som bekrefter at han ble tatt med tyvegods på seg.

— Han sier til politiet at han ikke har noe kjennskap til hvordan brannen oppsto, sier politiadvokaten.

Uforsiktig omgang med ild

Mannen er en kjenning av politiet.

— Ved pågripelsen fremsto han som ruset. Han har en historikk som omhandler tyverier, sier Søfteland.

Mannen har status som siktet, og vil bli løslatt lørdag kveld mot meldeplikt.

— Det er gjort skader for store verdier. Mannen er foreløpig siktet for tyveri, tyveriforsøk og uforsiktig omgang med ild. Det er ingenting som tyder på at brannen er tent på med vilje, sier politiadvokaten.

Det var et vitne som meldte fra til politiet og som hadde sett en person på åstedet, bekrefter Søfteland.

- Brøt seg inn i vognen

Kjell Kvavik ved Kvavik camping opplyser at mannen ikke eide campingvognen.

— Han hadde brutt seg inn i vognen, og etter det jeg forsto forsøkte han å få med seg en del tyvegods. Vi har vært i kontakt med de som eier den utbrente og de skadde vognene, og dette blir en forsikringssak, sier Kvavik.

Smeltet vinduer

Det er ikke snakk om store skader på de tre andre vognene.

— Noen vinduer har smeltet, en vegg har blitt svidd og en kasse på utsiden av en av vognene har smeltet. Han kan ikke ha oppholdt seg lenge i vognen, for jeg sjekker området hver kveld og så ikke noen tegn til innbrudd i går kveld, sier Kvavik.

Politiet mottok melding om brannen klokken 07.14.