Skyer som ligger høyt på himmelen er variasjoner over cirrusskyer. Foto: MIHALEC / COLOURBOX/ yr.no

— I dag har været ligget grått og veldig disig over Sørlandet. Det er mildt og nesten litt klamt, beskriver statmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

- Litt som det måtte bli i kjølvannet av Brexit-en?

— He-he. Det har jo regnet ganske fælt, så det er vel litt Brexit over det, humrer meteorologen.

— Men i morgen blir det bra. Sola står veldig høyt nå. Så hvis disen overlever kvelden, kommer sola til å rydde opp i dette. Mest sannsynlig letter det allerede i kveld, men blir det liggende igjen noe, tar sola affære, sier han.

— Og det betyr at vi kommer til å få til dels pent vær i morgen, trøster Rafael Escobar Løvdahl.

— Lørdagen ser virkelig bra ut for landsdelen. Rolige vindforhold, kanskje opp mot liten kuling på Lindesnes utpå ettermiddagen, sier han.

- Men det er de vant til der nede, men her i byen blir det bra, altså?

— Lørdagen blir bra. Jeg tror det gjelder å bruke den så best man kan. Det blir sol og temperaturer mellom 20 og 25 grader. Men i løpet av lørdagskvelden kommer det mer og mer skyer, det vi kaller cirrusskyer; høyt oppe på himmelen, nesten gjennomsiktige. De kommer smygende, og med dem kommer det en søndag som blir grå med regnvær, forteller han.

Skyer som ligger høyt på himmelen er variasjoner over cirrusskyer. Foto: MIHALEC / COLOURBOX/ yr.no

— Så det gjelder å bruke morgendagen. Det ser bra ut - forbigående - og blir fort en annen type vær. Det kan også lette litt søndag. Det været som kommer fra sør vil forandre seg. Men grått og nedbør blir det, sier han.