Innbytter avgjorde for Polen

Marseille (NTB): Robert Lewandowski er fortsatt målløs i årets fotball-EM, men takket være innbytteren Jakub Blaszczykowski kunne Polen likevel juble for 1-0-seier over Ukraina.

NTB
Publisert:

Polens stjernespiss hadde sett seg ut kampen mot allerede utslåtte Ukraina for å få en slutt på EM-måltørken, men fikk det ikke til å stemme. To store muligheter kastet Bayern München-spissen bort i første omgang, til supporternes store fortvilelse.

Men etter at kapteinen hadde fått Ukraina-forsvarets oppmerksomhet ble det rom for lagkameratene, og det benyttet innbytter Blaszczykowski seg av etter kun ni minutter på banen. 30-åringen kombinerte fint med Lewandowskis spisskollega Arkadiusz Milik, før Dortmund-spilleren på lekkert vis banket ballen opp i det venstre hjørnet bak Andrej Pjatov etter 54 minutter.

— Ukraina gjorde det vanskelig for oss, men sterke lag vinner også på en dårlig dag, sa Blaszczykowski.

— Det er ikke et problem at Lewandowski ikke har scoret ennå. Han jobber hardt og har hatt stor andel i våre seirer, sa landslagssjef Adam Nawalka.

Polen trengte flere mål for å gå forbi Tyskland i gruppe C, men det ble med det ene. Dermed ble polakkene toer i gruppa og møter Sveits i åttedelsfinale. Det er 30 år siden sist Polen kvalifiserte seg til cupspillet i EM eller VM. (©NTB)

Publisert: