Det har Sivilombudsmannen nå slått fast, ifølge Dagens Næringsliv. Dermed mister ikke Londskråga Pub i Kristiansand skjenkebevillingen i fire uker.

Etter at puben i fjor serverte alkohol til mindreårige, fikk de 20.000 kroner i bot fra politiet. De aksepterte boten, men mente det ville være dobbel straff hvis Kristiansand kommune i tillegg inndro skjenkebevillingen.

Klaget

— Saken har hengt over oss i snart to år nå, og jeg håper vi endelig kan legge den bak oss, sier Per Sandø, eier av Londskråga Pub, til Dagens Næringsliv.

Fylkesmannen i Vest-Agder ga Kristiansand kommune medhold i at de kunne inndra bevillingen, men NHO Reiseliv klaget saken inn til Sivilombudsmannen.

Får konsekvenser

Inndragningen av skjenkebevillingen ble satt på vent til saken var avklart, og nå slår Sivilombudsmannen fast at puben ikke kan straffes to ganger for samme forhold og at inndragningsvedtaket var i strid med forbudet mot dobbeltstraff i Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK).

— Vi synes det er positivt at vi har fått en grundig juridisk gjennomgåelse av et svært komplisert område. Avgjørelsen vil helt klart få konsekvenser for tilsvarende saker i resten av landet, sier fylkeslege Kristian Hagestad til Dagens Næringsliv.