21-åringen er tiltalt for ved vold å ha forsøkt å hindre politiet i å pågripe ham under innbruddstyveriet, ved å spraye politibetjentene med et pulverapparat.

Overvåkningsvideoen fra legevakta kunne tydelig vise hvordan politiets innsatslederpatrulje kom til stedet tidlig om morgenen. Da hadde gjerningsmannen forskanset seg inne i legevakta, og to ganger brukte han et brannslukningsapparat mot politiet.Etter nesten en time inne på legevakta, kom mannen ut av bygget og løp av gårde. Han ble lagt i bakken av politiet like ved, og sendt i arresten.

Grovt tyveri

Mannen er også tiltalt for grovt tyveri, da han etter å ha knust flere ruter tok en ambulansevest og en sprøyte med medisiner. Han forsøkte også å bryte seg inn på apoteket, men lyktes ikke med det etter å ha knust en rute og gjort skade på et alarmpanel.

Les også:

Etter at 21-åringen hadde tilbrakt natten i arresten, dro han tilbake til legevakten og beklaget hva han hadde gjort.

— Mannen kom torsdag kveld, mens jeg var på vakt. Han ønsket å si unnskyld og beklage det han hadde gjort. Dette satte jeg stor pris på, sa daglig leder Inghild Lund Aamli til Fædrelandsvennen da.

Men nå må han stå til rette for handlingene i retten.