— Jeg gjennomgikk den andre øyeoperasjonen ved Ullevål universitetssykehus på onsdag, og har fått gode nyheter. Legene forteller at operasjonen var vellykket, og at det nå ser ut som jeg kan beholde mellom 10 og 40 prosent av synet på høyre øye. Det var mer enn jeg var forespeilet og hadde våget å håpe på.

Den 24 år gamle fotballspilleren har smerter i det høyre øyet etter den siste i operasjonen, og klarer foreløpig ikke å se så mye med det. Fremover venter også nye undersøkelser og muligens også ny operasjon.

Med tanke på at han bare var to millimeter fra å miste synet på begge øynene, er han likevel mest lettet og glad. 24-åringen er fast bestemt på å se fremover, og ønsker ikke å dvele så mye med det som skjedde.

Operasjonen på Ullevål universitetssykehus var vellykket, og det er godt håp om at Simen Gimmestad kan beholde mellom 10 og 40 prosent av synet på høyre øye. Foto: Kjartan Bjelland

Før han kan legge episoden helt bak seg, gjenstår også rettssaken mot 20-åringen som er siktet i saken. Simen Gimmestad håper saken kommer raskt opp for retten, slik at han som gjorde dette får sin rettmessige straff.

Ikke bitter

Under oppholdene på sykehusene i Arendal og Oslo har Simen Gimmestad grublet en del over hva det var som fikk den noen år yngre mannen til å gå fullstendig berserk. Kameratene fra Vindbjart Fotballklubb fikk ingen forvarsel da 20-åringen begynte å kaste og slå med ølglass mot dem. Selv har fotballspillerne forklart at de sa de ikke ønsket noe bråk, mens han som er siktet i saken i politiavhør har sagt han ikke husker noe av hendelsen.

— Jeg har ingen tanker om hevn. Da ville jeg jo ikke vært bedre enn ham som gjorde dette mot oss. Jeg er heller ikke bitter eller sint på gjerningsmannen, men håper likevel at han angrer på det han har gjort. Det vil føles litt bedre, sier Simen Gimmestad.

Aktiv idrettsutøver

Fotball har i alle år vært Simen Gimmestads store lidenskap, og han er fast bestemt på å prøve å komme seg tilbake på banen. Etter den vellykkede operasjonen denne uka har han håp om å spille seriekamp for Vindbjart allerede i år. Back- og midtbanespilleren kom til Vindbjart før 2011-sesongen. Han har tidligere spilt for klubbene Ros, Stabæk, Kongsvinger og Eidsvold Turn.

— Det vil nok gå en stund før jeg kan trene skikkelig igjen, men jeg gleder meg til å begynne med forsiktige treningsøkter, sier 24-åringen.

Simen Gimmestad sier at alle besøkene, meldingene og telefonene han fikk på sykehuset har varmet.

— Jeg er veldig takknemlig for all støtten jeg har fått fra familie, venner og Vindbjart, sier han.

Forsinket utdannelse

Om tre måneder skulle Simen Gimmestad etter planen tatt fagbrev som barne- og ungdomsarbeider. Det kan nå muligens bli forsinket.

Deretter er planen å søke jobb i barnehage, skole eller tilsvarende. Parallelt med skolegang har han arbeidet i Vindbjart Fotballklubbs idrettsfritidsordning.