Roerne var forrige uke i Hirtshals og hadde prøveroing i havna. Tirsdag kan det bli alvor for Axel Bjørklid og Rolf-Erik Buøen Poppe. Foto: Karsten Brøndbo

Bak stuntet står Norske Felleskjøp SA (Felleskjøpet), som med dette ønsker å sette fokus på matvaresikkerheten og beredskapen i Norge.

I den forbindelse er det Henrik Ibsens dikt om Terje Vigen som danner basis for roturen på drøyt 60 nautiske mil. Eller 111 km om du vil.

16 timer

Søndag kveld setter en offshore firersculler fra Kristiansand Roklubb ut fra Arendal med kurs mot Hirtshals.

— Forventet rotid er ca 16 timer. Roklubben ror ikke med varslede vinder over fem sekundmeter og bølgehøyder over én meter. Yr melder lett bris søndag kveld, sier Karstein Brøndbø i Felleskjøpet.

Tilbake fra Hirtshals ror jordskiftedommer Axel Bjørklid og landskapsarkitekt Rolf-Erik Buøen Poppe. Båten som roes fra Hirtshals er færingen Bud fra Bragdøya kystlag i Kristiansand.

Lastet med bygg

— Lasten er en heltønne med dansk bygg, ca 100 kg. Roingen fra Hirtshals starter tirsdag formiddag, og forventet rotid er ca to døgn, forteller Brøndbø.

— Færingen tåler litt mer vær, men motvind er lite gunstig når framdrifta er muskelkraft. Det er ikke varslet flere skypumper, men vi vil for sikkerhets skyld feste lokket på korntønnen godt, legger han til.

Det vil bli holdt en liten markering ved avreise og ankomst.