Klokka 03.30 natt til lørdag begynner rittleder Phillip Kaspersen og resten av rittkomiteen å rigge klart startområdet på kaia. Lørdag åpner sekretariatet klokka 04.00, mens første pulje starter på klatringen opp Setesdalen klokka 5.00. Rundt 1500 deltagere har foreløpig varslet sin innsats i den 15. utgaven av Color Line Tour, mens rundt 200 frivillige steller i stand. I 2011 var det rekorddeltagelse på 2110 syklister.

De tre lagene Catsj 4.59,59, med mange sørlendinger, Oslo-gjengen Team Kjekkas og Region Sør SUB 5, hovedsakelig bestående av sørlendinger, sier de vil bryte rekorden på 5 timer og 3 minutter. Den ble satt av Oslo-laget Rye Sportsklubb i 2009. Les også: — Vi griner om vi ikke vinner Kristiansand-Hovden

Følger rekordforsøkene direkte

Skal et av lagene innfri, betyr det at de må sykle i en fart på 43 kilometer i timen i snitt på de 21,2 milene fra Kristiansand gjennom Hornes, Bygland, Valle og Bykle med målgang i Hovden. Løypa har omtrent 1615 høydemeter. Det er fullt mulig, tror rittlederen.

— Ja, jeg tror det, men det avhenger av forholdene og vindene. Alle de tre lagene er sterke nok under nøytrale forhold. Det er jeg overbevist om. Rekorden står for fall, sier Kaspersen.

De tre lagene vil gå ut etter hverandre. Først er det Team Kjekkas som starter 08.15. Deretter følger Catsj 4.59,59 ti minutter bak, før SUB-5 har startsignal 8.35. Sett denne: Tidligere Hushovd-elevens vanvittige seiersdans på podiet?

Fædrelandsvennen følger rekordforsøkene til de tre lagene hele veien inn i et live-studio på våre nettsider. Der kan du komme med dine innspill, heia-meldinger og spørsmål. Vi legger inn GPS-enheter i følgebilene til alle de tre lagene som jakter rekorden. Vi har reporter med i bilen til Catsj, hvor vi også har et live-kamera.

Les også: Hushovd sliter med å finansiere profflagplanene

Lovende værforhold

Team Kjekkas er sykkelekspert Mads Kaggestads største favoritt til å ta rekorden, dersom været spiller på lag.

— Vi har kjørt mye de samme rittene de siste åra, så vi ønsker å prøve noe nytt. Lengden og løypeprofilen i Kristiansand-Hovden passer bra som oppkjøring mot Styrkeprøven. Dessuten er det noen vestlandslag som har uttalt at de skal knekke rekorden til Rye, og vi ønsker jo ikke at de skal sitte med rekorden, sier Per Christian Eidevik, kaptein i Kjekkas, til Landevei.

—  Vi er bedre trent enn tidligere. Flere har skjønt at det er mot slutten det avgjøres. Derfor er det mange som har lagt ned litt mer trening for at de skal være med helt inn, sa Erik Tandberg, primus motor i Catsj, til Fædrelandsvennen i starten av uka.

Værvarslingen for ruten ser lovende ut. Det kan komme noe regn i innlandet, men det skal ikke være snakk om de store mengdene. Vindforholdene skal også oppføre seg rolig.

TV-kamera har vi også i Byklekleiva og ved målområdet i Hovden, så du kan se kjente og nære på sin tur opp Setesdalen. Etter løpet kan du se videoreportasjer og lese artikler om Color Line Tour på våre nettsider.