— Det har vært en del torden over hele Østafjells i natt. Det roer seg litt ut over dagen, sier Elbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen fredag morgen.

Rekordår for lynnedslag

Ifølge Statnett var det 10390 lynnedslag over Norge i løpet av det siste døgnet.

— Dette er en høy lynaktivitet, sier Olav Stokke, direktør i Statnett, i en pressemelding.Hittil i år har Statnett registrert nærmere 550 000 lyn over Norge. Det er fem ganger flere enn normalt i løpet av et helt år, og aldri har det vært registrert like mange lyn som i år. Det normale er rundt 110 000 lyn i året

4. august var den dagen det lynte aller mest. Da ble det registrert 91 785 lyn over Norge.

Ingen skader

Hverken politi eller brannvesen har meldt om skader som følge av tordenværet i natt:

— Vi har ikke fått noen meldinger i natt, så får vi se hva dagen bringer, opplyser operasjonsleder i Agder Politidistrikt, Ole Bjørn Kleivane.

Fredag morgen melder Agder Energi at det stort sett er i Tvedestrand folk har problemer med strømmen:

— Det er en linje som heter Gjeving Akland som er ute, som har ført til at 380 kunder er uten strøm øst for Tvedestrand. Ellers er det en her og en der, og det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange som er uten strøm. Vi har hatt folk ute i hele natt som har jobbet med å rette de feilene som opppstår, og det fortsetter vi med i dag. Vi håper at tordenværet gir seg snart, sier kommunikasjonssjef Christian Altmann i Agder Energi.

- Gnistret i sikringsskapet

Har du bilder av tordenværet? Send det til nyheter@fvn.no.

Dette bildet ble tatt på Justvik 21.30 i går. Foto: Charlotte-Victoria Dale

I går kveld tok Charlotte-Victoria Dale dette bildet som hun har sendt til Fædrelandsvennen:— Rundt 21:30-22:00 smalt det rett over hustaket med ett intenst lyn, så det gnistret i sikringsskapet og huset rista! Tror ikke det slo ned, men det er det villeste jeg har vært med på! Hele huset innvendig lyste opp i blått, og det smalt samtidig som det lyste...! Det tordnet her jevnt og trutt frem til rett over kl 06:10 i dag morges, skriver hun til Fædrelandsvennen.