Ole Robert Reitan, sjef for Rema 1000, og kona Monica Tønnesen Reitan er dømt i Borgarting Lagmannsrett til å betale elektrikerfirmaet Totaltek 6.449.511 kroner.

Beløpet er cirka 8 millioner kroner inkluderer forsinkelsesrenter. Det er DN.no som omtalte saken først.

Reitan må også betale saksomkostninger på 850.000 kroner.

Pusset opp for 100 millioner kroner

Luksusvillaen i Eilert Sundtsgate på Frogner i Oslo ble pusset opp for 100 millioner kroner. Ifølge rettsdokumentene bestod arbeidet blant annet av full rehabilitering og noe ombygging av boligen.

— Begrunnelsen er litt annerledes i lagmannsretten. De legger ikke til grunn at budsjettet som ble lagt frem er å regne som et prisoverslag, men et rent regnestykke, sier Svein Sulland, Totalteks advokat til DN.no.

I rettsdokumentene har ekteparet Reitan anført at «det aldri har blitt varslet at leveransen av elektroarbeider ville overstige budsjettet på 9,8 millioner kroner. Arbeidene skulle vært stanset da Totaltek oppdaget kostnadsoverskridelsen, og Totaltek skulle varslet byggherren.»

Reitans advokat, partner Sam E. Harris i advokatfirmaet BAHR, skriver i en epost til oss at det er for tidlig å svare på om de vil anke saken eller ikke.

Les også:

Fikk 650.000 kroner for disse elektrikerfeilene

Slutt for Living

Ole Robert Reitan synes ICA ble for dyrt