KVINESDAL: «Krisen har nådd oss» skriver Rune Edvardsen, leder i Troens Bevis, på organisasjonens hjemmesider. Ifølge Edvardsen har de opplevd en nedgang i inntekter i juli og august og er nå fire millioner i minus.

«Det er svært frustrerende å ha som oppdrag og vinne mennesker for Jesus Kristus og Himmelen, og samtidig kjenne på smerten ved ikke å klare det på grunn av økonomi», skriver Runde Edvardsen i brevet til sine økonomiske støttepartnere.

Overfor Fædrelandsvennen sier Edvardsen at det dreier seg om en likviditetskrise. De har økt aktiviteten, men inntektene har ikke økt tilsvarende.

— Vi har budsjettert med at vi også i år ville få en vekst på ti prosent og har lagt opp aktiviteten deretter. Men vi har ikke fått den veksten vi hadde ønsket. Derfor er vi i en kritisk situasjon nå, sier Edvardsen.

Kampanjer

Det framgår av brevet at Troens Bevis risikerer å måtte avlyse en kampanjene de har planlagt i Thailand som følge av den økonomiske krisen.

Ifølge Rune Edvardsen ser det ut til at de skal klare å gjennomføre denne kampanjen likevel etter bidrag fra sponsorer. Men de økonomiske problemene er ikke løst.

Inntektene i år ligger omtrent på samme nivå som i fjor da Troens Bevis hadde inntekter på 44,2 millioner. Av dette var 43,2 millioner gaveinntekter.

Organisasjonens visjon er å få til en kraftig vekst i årene framover, men inntektene har altså ikke fulgt etter. Ifølge styreleder Sten Sørensen ble det i forrige uke klart at kassakreditten var lånt opp. Dermed var krisen et faktum.

Les også:

«Vi kan ikke avlyse kampanjene. Vi kan heller ikke la være å gi våre arbeidere sin lønn», skriver Rune Edvardsen.

Vil vokse

Rune Edvardsen sier til Fædrelandsvennen at han ikke liker å gå ut til sine støttepartnere for å be om penger.

Han velger altså å gjøre det i brevet som er publisert på hjemmesiden — for å kunne gjennomføre prosjekter.

Selve kampanjen i Thailand ser altså ut til å gå som normalt, men organisasjonen vil satse enda mer i Asia.

— Det er områder som ligger klare for oss til å starte opp arbeid, og vi ønsker også å øke aktiviteten på steder der vi allerede er inne, sier Edvardsen.

De satser på å rekruttere flere givere, men også å effektivisere organisasjonen.

Stor aktivitet

Troens Bevis ble bygd opp av Rune Edvardsens far, Aril Edvarsen. I tillegg til misjonsvirksomhet i en rekke land, driver de tv-kanalen Miracle Channel. De støtter de også rundt 1000 evangelister over hele verden.

Rune Edvardsen driver også Dina Stiftelsen som driver arbeid i Kongo. Dette er en selvstendig stiftelse.

Les også:

Administrativ leder i Troens Bevis, Glenn Tønnessen, sa til Fædrelandsvennen i mars at de på sikt ønsker å doble aktiviteten i Troens Bevis.

Nye tider

Rune Edvardsen håper de nå vil lykkes i å sikre inntektene utover høsten. Høstmånedene har normalt vært gode for Troens Bevis.

Han legger likevel ikke skjul på at misjon kanskje ikke er det folk bruker mest penger på.

— Kulturen er en annen enn for 20 - 30 år siden. Det er ikke så mange igjen av den typiske misjonskvinnen som strikket sokker for å gi inntektene til misjonen. Heldigvis har vi lykkes med å nå en del yngre folk også, sier Edvardsen.