— Det er en folkerett i Norge om å kunne ytre sine meninger. Det er slik Norge som et demokrati er bygget opp. Kommer det opp saker om fattigdom og menneskeverd som jeg synes er rørende, og gjøres feil i politikken, kommer jeg ikke til å tie stille, sier Edvardsen som hevder han fortsatt holder med Ap.

Rune Edvardsen, leder i den kristne stiftelsen Troens Bevis Verdens Evangelisering, fikk kritikk fra deler av det kristne miljøet da han i Fædrelandsvennen i fjor sommer erklærte at han støtter Arbeiderpartiet.

Tilgivelse

I etterkant av debatten gikk Edvardsen ut i media og ba om tilgivelse til hans interne partnere som følte seg tråkket på.

— Jeg synes det var trist at de av mine interne partnere synes at dette var vanskelig, og for eventuelt den smerten de følte i den forbindelse. Nå føler jeg meg tilgitt, og det har ikke vært noen onder på det i etterkant av det som skjedde.

Han har lagt konflikten bak seg, men han har ingen planer om å la være å ytre sine politiske meninger også i fremtiden.

— Skriker av egosime

Edvardsen peker på innføring av tiggeforbudet som har vært omtalt i media tidligere i sommer.

— Et slikt forbud skriker av egoisme. Det er forkastelig at regjeringen og velferdsstaten Norge tillater noe slikt, sier Edvardsen.

Etterlyser mer åpenhet

Misjonslederen håper at det i fremtiden vil bli mer akseptert at folk i lederposisjoner ytrer seg politisk.

— Det norske miljøet er litt smått noen steder, men kanskje om fem eller ti år blir det lettere. Jeg gjorde det som privatmann, men det ble tegnet som Troens Bevis. Troens Bevis er en kristen bevegelse som ikke har noe partipolitikk i det hele tatt, sier han.

Edvardsen mener det også kom positive ringvirkninger av uttalelsene hans i fjor som skapte debatt.

— Det førte nok til at flere av partiene skjerpet seg når det gjelder å appellere til de kristne velgerne. Det ble en litt annen tone i debatten i forkant av valget, sier han.

Respekt fra Hareide

Verdensevangelisten får sin støtte i retten om å uttale seg om sine politiske synspunkter av KrF-leder Knut Arild Hareide.

— Jeg tenker at alle må få kunne si det de mener om politiske standpunkter. Det er ingen som har monopol på verken å ha de kristne, eller de kristne lederne. Så jeg har stor respekt for Rune Edvardsen og det arbeidet han gjør her. At han fikk kritikk for sine politiske uttalelser, gjorde meg veldig lei meg. Jeg har respekt for at han har et politisk ståsted, at han sympatiserer med Arbeiderpartiet, sier Hareide.

Han ønsker seg både Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap) til misjonsfestivalen neste sommer.

— Jeg tror det hadde vært styrkende for stevnet. Begge har de en tydelig tro. Kanskje kunne de hatt oss alle tre til neste år og hatt en samtale om hva troen betyr og hva det betyr for oss som politikere, for vi er jo hele mennesker, sier han.